Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » California Roll Sushi Tarifi

California Roll Sushi

California Roll Sushi Tarifi

California Roll Sushi tarifi: California Roll Sushi için gerekli malzemeler nelerdir? California Roll Sushi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

California Roll Sushi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1/2 adet nori (yenilebilir deniz yosunu)
  • 100 gram haşlanmış suşi pirinci
  • 60 gram salatalık
  • 30 gram avokado
  • 30 gram yengeç surimi
  • 15 gram tobiko (uçan balık yumurtası)

Servisi için:

  • 10 gram wasabi
  • 3 gram zencefil turşusu
  • 30 ml. soya sosu

California Roll Sushi tarifi nasıl yapılır?

  • Olgun durumda olan, yumuşamış avokadoyu ortadan ikiye kesin. Orta kısmında yer alan iri çekirdeği çıkartın. Kabuklarını ince bir şekilde soyduktan sonra uzun ince parçalar halinde dilimleyin.
  • Bol suda yıkadığınız küçük boy salatalığı, kabuklarını soymadan uzun ince şeritler halinde kesin. Orta, çekirdekli kısımlarını alarak kullanmayın.
  • Suşiyi rulo yapmak için kullanacağınız bambu matı mutfak tezgahı üzerine açın. Üzerini streç film ile kaplayın. Ardından yarım yaprak noriyi orta kısmına yerleştirin.
  • Tezu sos denilen; kaynatılmış pirinç sirkesi, toz şeker ve tuz ile harmanladığınız haşlanmış suşi pirincini elinize alın.
  • Kenar kısımlarında pay bırakacak şekilde yaprak norinin orta kısmına yayın. Sıkıştırılmış yengeç eti surimileri, salatalık parçalarını ve avokado dilimlerini uzunlamasına yerleştirin.
  • Bambu mat ile sıkıca sararak tüm malzemeyi dışarı çıkarmadan sushiye şekil verin.
  • Rulo yaptığınız suşinin üzerini uçan balık yumurtasına bulayın. Suşiyi altı eşit parçaya keserek, porsiyonladıktan sonra servis tabağına yerleştirin.
  • Wasabi, zencefil turşusu ve soya sos eşliğinde bekletmeden servis edin.

California Roll Sushi tarifinin püf noktası nedir?

Sıkı bir rulo yapmak için yosunun kenar kısımlarını sarma işlemi öncesinde hafifçe ıslatın.

California Roll Sushi tarifi için servis önerisi

Yosunun parçalanmaması ve muntazam suşiler elde etmek için; porsiyonlama esnasında keskin bir bıçak kullanın.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025