Çakallı Menemeni Tarifi
Çakallı Menemeni tarifi: Çakallı Menemeni için gerekli malzemeler nelerdir? Çakallı Menemeni nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 adet
Çakallı Menemeni yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1/2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1/2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 adet yeşil biber (acı severseniz birini acı koyun)
- 1/2 yemek kaşığı domates salçası
- 1/2 yemek kaşığı biber salçası
- 2 adet domates
- 2 adet yumurta
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
- 1 tutam kekik (üzeri için)
Çakallı Menemeni tarifi nasıl yapılır?
- Bir tavaya tüm yağlar alınır.
- Yağ hafif ısındığında küçük küçük kıyılmış biber eklenir. (Soğan ekleyecekseniz gene küçük küçük kıyıp en başta soğanı ekleyin. Soğan hafif kavrulduğunda biber ekleyip devam edin)
- Biber hafif kavrulmaya ve küçülmeye başladığında salçalar eklenir.
- Salça kavrulmaya başladığında küçük küçük kıydığınız domates eklenir.
- Püf nokta 1; yazdan hazırlanan domates sos da kullanabilirsiniz. Ya da çeri kullanın. Tadı çok daha farklı ediyor emin olun.
- Domatesler biraz yumuşamaya başladığında üzerine iyice hemhal olması için ılık su eklenir. Çatalla eze eze karıştırılır.
- Püf nokta 2; kabuklu domates kullandıysanız, kabukları kaldıysa ve pürüzsüz olsun isterseniz bu aşamada blenderdan geçin. 1-2 dakika göz göz oluncaya dek pişirin.
- 2 yumurta önce bir kabın içine kırılır. Sarısı beyazı birbirine geçene dek çırpılır.
- Püf nokta 3; yumurta harcın ortasına az az eklenir. Koyarken sürekli çatalla karıştırılır. Bir de tavanın yan duvarlarına gelmemesi sağlanır.
- Çünkü yan duvarlara değdiğinde yumurta beyaz beyaz kalıyor. Hoş olmuyor. Yumurtayı ortadan ekleyip, çatalla bu esnada karıştırmak gerekiyor. Önce harç biraz sıvı olacak. Yumurta piştikçe katılaşacak.
- Göz göz olduğunda son olarak baharatlar eklenir. Toz kekikle süslenir. Afiyet olsun.