Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çak Çak Tatlısı Tarifi

Çak Çak Tatlısı

Çak Çak Tatlısı Tarifi

Çak Çak Tatlısı tarifi: Çak Çak Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Çak Çak Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çak Çak Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 adet yumurta
  • 250 gram un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 2 su bardağı bal
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1/2 çay bardağı nişasta (mısır veya buğday nişastası)
  • 4 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için)

Çak Çak Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • 3 yumurtayı bir kasede çırpın.
  • Un, kabartma tozu, tuz ve çırpılmış yumurtaları karıştırıp, pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar yoğurun.
  • Hamuru 5 eşit parçaya bölün ve her parçasını yuvarlak şekilde açıp, ortadan ikiye kesin.
  • Ortadan ikiye böldüğünüz hamurları üst üste koyup şeritler halinde kesin.
  • Hamurların birbirine yapışmaması için hamurları nişastaya bulayın.
  • Önceden kızdırdığınız  yağa hamurları atın ve şişip, altın rengine geldiğinde yağdan alın.
  • Bir sos tenceresi ya da tavasında bal ve şekeri, şeker eriyip bal renginden iki ton açık hale gelinceye kadar karıştırın ve ocaktan alın.
  • Kızarttığınız hamurların üzerine bal ve şekerli şerbeti dökün ve karıştırın.
  • Şekil vermek için dilediğiniz boyuttaki fincanlara hamurları doldurun ve buzdolabında 45 dakika şerbetin donup fincandan kolayca çıkması için bekletin ve servis edin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025