Çak Çak Tatlısı Tarifi
Çak Çak Tatlısı tarifi: Çak Çak Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Çak Çak Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 adet
Çak Çak Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet yumurta
- 250 gram un
- 1 paket kabartma tozu
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 2 su bardağı bal
- 1 su bardağı toz şeker
- 1/2 çay bardağı nişasta (mısır veya buğday nişastası)
- 4 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için)
Çak Çak Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- 3 yumurtayı bir kasede çırpın.
- Un, kabartma tozu, tuz ve çırpılmış yumurtaları karıştırıp, pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar yoğurun.
- Hamuru 5 eşit parçaya bölün ve her parçasını yuvarlak şekilde açıp, ortadan ikiye kesin.
- Ortadan ikiye böldüğünüz hamurları üst üste koyup şeritler halinde kesin.
- Hamurların birbirine yapışmaması için hamurları nişastaya bulayın.
- Önceden kızdırdığınız yağa hamurları atın ve şişip, altın rengine geldiğinde yağdan alın.
- Bir sos tenceresi ya da tavasında bal ve şekeri, şeker eriyip bal renginden iki ton açık hale gelinceye kadar karıştırın ve ocaktan alın.
- Kızarttığınız hamurların üzerine bal ve şekerli şerbeti dökün ve karıştırın.
- Şekil vermek için dilediğiniz boyuttaki fincanlara hamurları doldurun ve buzdolabında 45 dakika şerbetin donup fincandan kolayca çıkması için bekletin ve servis edin.