Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Cajun (Kajun) Baharatlı Patates Kızartması Tarifi

Cajun (Kajun) Baharatlı Patates Kızartması

Cajun (Kajun) Baharatlı Patates Kızartması Tarifi

Cajun (Kajun) Baharatlı Patates Kızartması tarifi: Cajun (Kajun) Baharatlı Patates Kızartması için gerekli malzemeler nelerdir? Cajun (Kajun) Baharatlı Patates Kızartması nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Cajun (Kajun) Baharatlı Patates Kızartması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 adet patates

Baharatı için:

  • 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
  • 1 çay kaşığı soğan tozu
  • 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
  • 1 tatlı kaşığı kuru kekik
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Kızartmak için:

  • 1 su bardağı sıvı yağ

Cajun (Kajun) Baharatlı Patates Kızartması tarifi nasıl yapılır?

  • Patateslerin kabuklarını soyun. Hafif orta bir kalınlıkta doğrayın. Su dolu ve 1 yemek kaşığı tuz ilave edilmiş bir kabın içerisine doğranan patatesleri aktarın.
  • Tüm baharat malzemelerini havanda dövün ya da rondodan geçirin.
  • O sıradan bir tavanın içerisinde yağı kızdırmaya başlayın.
  • Suyun içerisindeki patatesleri çıkarıp sularını süzdürün. Bir mutfak havlusunun üzerine alıp tamamen kuru bir hale getirin.
  • Patateslerinizi kızgın yağda kızartıp kağıt havlu serili tabağınızın üzerine alın ve bolca baharat serpin. Ardından da servis edin. Afiyetler olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025