Cajun (Kajun) Baharatlı Patates Kızartması Tarifi
Cajun (Kajun) Baharatlı Patates Kızartması tarifi: Cajun (Kajun) Baharatlı Patates Kızartması için gerekli malzemeler nelerdir? Cajun (Kajun) Baharatlı Patates Kızartması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Cajun (Kajun) Baharatlı Patates Kızartması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Baharatı için:
- 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
- 1 çay kaşığı soğan tozu
- 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
- 1 tatlı kaşığı kuru kekik
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Kızartmak için:
Cajun (Kajun) Baharatlı Patates Kızartması tarifi nasıl yapılır?
- Patateslerin kabuklarını soyun. Hafif orta bir kalınlıkta doğrayın. Su dolu ve 1 yemek kaşığı tuz ilave edilmiş bir kabın içerisine doğranan patatesleri aktarın.
- Tüm baharat malzemelerini havanda dövün ya da rondodan geçirin.
- O sıradan bir tavanın içerisinde yağı kızdırmaya başlayın.
- Suyun içerisindeki patatesleri çıkarıp sularını süzdürün. Bir mutfak havlusunun üzerine alıp tamamen kuru bir hale getirin.
- Patateslerinizi kızgın yağda kızartıp kağıt havlu serili tabağınızın üzerine alın ve bolca baharat serpin. Ardından da servis edin. Afiyetler olsun!