Çağla Badem Mezesi Tarifi
Çağla Badem Mezesi tarifi: Çağla Badem Mezesi için gerekli malzemeler nelerdir? Çağla Badem Mezesi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Çağla Badem Mezesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 200 gram ayıklanmış çağla
- 3 dal taze soğan
- 1/2 demet dereotu (ince kıyılmış)
- 1 su bardağı ceviz içi
- 1/2 su bardağı zeytinyağı
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 adet limonun suyu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 200 gram beyaz peynir
Süslemek için:
- 1 tatlı kaşığı sumak
- 1 tutam dereotu
Çağla Badem Mezesi tarifi nasıl yapılır?
- Çağla bademleri iyice yıkayın ve kenarlarını keserek sap kısımlarından ayıklayın.
- Dereotlarını ince ince kesin.
- Taze soğanları da halka halka doğrayın.
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı, ceviz, taze soğan, çağla badem ve dereotunu blender yardımıyla püre kıvamına getirin.
- Tuz ve 2 yemek kaşığı daha zeytinyağı ekleyip tekrar çalıştırın.
- Bir kasenin içinde beyaz peynirleri çatal yardımıyla ezin.
- Çağlalı karışımı beyaz peynire ekleyin iyice karıştırın.
- Sunum tabağına alın. Zeytinyağı, sumak ve dereotuyla süsleyerek servis edin. İşte bu kadar. Afiyet olsun.
Çağla Badem Mezesi tarifinin püf noktası nedir?
Çağla bademleri hazırlar hazırlamaz kullanmayacaksanız limonla ovarak kararmasını önleyebilirsiniz.
Çağla Badem Mezesi tarifi için servis önerisi
Dilerseniz cevizleri sonradan iri taneli olarak da ekleyebilirsiniz.