Çağla Aşı Tarifi
Çağla Aşı tarifi: Çağla Aşı için gerekli malzemeler nelerdir? Çağla Aşı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Çağla Aşı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram ayıklanmış çağla
- 300 gram kuzu kuşbaşı eti
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 adet soğan
- 2 su bardağı süzme yoğurt
- 1 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı tuz
Çağla Aşı tarifi nasıl yapılır?
- Soğanı mümkün olduğunca incecik doğrayın.
- Kuzu etlerini hafifçe soteleyin.
- İncecik doğranmış soğanları ve tereyağını ekleyin.
- Soğanlar ölünce üzerine 4 bardak su ekleyin ve 20 dakika kadar tencerenin kapağı kapalı halde pişmeye bırakın.
- Et ve soğanlar pişerken, ayıklanmış çağlaları kaynar haldeki suyun içerisinde 2 dakika kadar haşlayın ve suyunu süzün. Bu işlem çağlanın ekşisini ve acısını almak için yapılır.
- 20 dakikanın sonunda, etleri bir kenara alın, suyu kesinlikle dökmeyin.
- Etleri pişirdiğiniz suyun içerisinde çağlaları 15- 20 dakika kadar kapağı kapalı biçimde haşlayın.
- Haşlanma süresi çağlaların boyutuna göre değişebilir, ara sıra kontrol edin ve çok yumuşamalarına izin vermeyin. Çağlalar pişince, haşlanmış nohutu ve etleri geri ekleyin.
- Derin bir kasede, süzme yoğurt, un ve yumurta sarısını güzelce çırpın.
- Üzerine yemeğin suyundan ekleyerek yoğurtlu karışımı ılıştırın.
- Ilıştırdığınız karışımı tekrardan tencereye yavaşça dökün, bu arada tencereyi karıştırmayı ihmal etmeyin.
- Tıkırdamaya baslayınca tuzunu ekleyin ve kısık ateşte kapağı kapalı şekilde, 10 dakikalığına pişmeye bırakın.
Çağla Aşı tarifinin püf noktası nedir?
Yemeğin suyuna ekleyeceğiniz 4-5 yaprak taze nane, güzel bir aroma verecektir.
Çağla Aşı tarifi için servis önerisi
Üzerine toz biberli tereyağ gezdirebilirsiniz.