Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Cafe de Paris Soslu Antrikot Tarifi

Cafe de Paris Soslu Antrikot

Cafe de Paris Soslu Antrikot Tarifi

Cafe de Paris Soslu Antrikot tarifi: Cafe de Paris Soslu Antrikot için gerekli malzemeler nelerdir? Cafe de Paris Soslu Antrikot nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Cafe de Paris Soslu Antrikot yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 parça antrikot
  • 100 gram tereyağı
  • 70 gram krema
  • 50 gram rokfor peyniri
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 2 diş sarımsak
  • 15 gram hardal
  • 2-3 dal dereotu

Cafe de Paris Soslu Antrikot tarifi nasıl yapılır?

  • Etleri bir kaba alın. Tuz, karabiber ve zeytinyağı ile harmanlayarak, en az 1 saat kadar marine edin.
  • Sarımsakların kabuklarını soyun ve bir kapta ezin. Dereotunu yıkadıktan sonra güzelce kurulayın ve incecik kıyın.
  • Kremayı bir sos tenceresinin içine alın. Toz baharatları, ezilmiş sarımsağı ve hardalı da ilave ederek; kaynama noktasına gelene kadar pişirin.
  • Ocağın altını kısın ve tereyağını bir kaç seferde ekleyin ve sürekli karıştırarak eritin.
  • Rokfor peynirini güzelce ezin ve kremalı karışıma ilave edin. Sürekli karıştırarak erimesini sağlayın.
  • Yüksek ateşteki bir tavada eti, arkalı önlü mühürleyin. Her tarafı için 3-4 dakika yeterli olacaktır.
  • Tuz ve karabiber, dereotunu da ilave edip etle birlikte servis edin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025