Cafe de Paris Soslu Antrikot Tarifi
Cafe de Paris Soslu Antrikot tarifi: Cafe de Paris Soslu Antrikot için gerekli malzemeler nelerdir? Cafe de Paris Soslu Antrikot nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 kişilik
Cafe de Paris Soslu Antrikot yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 parça antrikot
- 100 gram tereyağı
- 70 gram krema
- 50 gram rokfor peyniri
- 1 çay kaşığı köri
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 2 diş sarımsak
- 15 gram hardal
- 2-3 dal dereotu
Cafe de Paris Soslu Antrikot tarifi nasıl yapılır?
- Etleri bir kaba alın. Tuz, karabiber ve zeytinyağı ile harmanlayarak, en az 1 saat kadar marine edin.
- Sarımsakların kabuklarını soyun ve bir kapta ezin. Dereotunu yıkadıktan sonra güzelce kurulayın ve incecik kıyın.
- Kremayı bir sos tenceresinin içine alın. Toz baharatları, ezilmiş sarımsağı ve hardalı da ilave ederek; kaynama noktasına gelene kadar pişirin.
- Ocağın altını kısın ve tereyağını bir kaç seferde ekleyin ve sürekli karıştırarak eritin.
- Rokfor peynirini güzelce ezin ve kremalı karışıma ilave edin. Sürekli karıştırarak erimesini sağlayın.
- Yüksek ateşteki bir tavada eti, arkalı önlü mühürleyin. Her tarafı için 3-4 dakika yeterli olacaktır.
- Tuz ve karabiber, dereotunu da ilave edip etle birlikte servis edin. Afiyet olsun.