Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Cacık Tarifi

Cacık

Cacık Tarifi

Cacık tarifi: Cacık için gerekli malzemeler nelerdir? Cacık nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Cacık yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 su bardağı yoğurt
  • 1,5 su bardağı soğuk su
  • 4 adet orta boy salatalık
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/4 demet dereotu

Servisi için:

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı (arzuya göre)
  • 1 tatlı kaşığı sirke (arzuya göre)
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane (arzuya göre)

Cacık tarifi nasıl yapılır?

  • Bol suda yıkayıp kuruladığınız salatalıkların uç kısımlarını kestikten sonra kabuklarını alacalı şekilde soyun.
  • Salatalıkları küçük küpler halinde kesin, arzuya göre rendenin kalın tarafıyla rendeleyin.
  • Küçük parçalar halinde kestiğiniz sarımsakları tuz ilavesiyle havanda ezin. Dereotunu incecik kıyın.
  • Salatalık küpleri, ezilmiş sarımsak ve incecik kıyılmış dereotunu yoğurda katın. Azar azar eklediğiniz soğuk suyla karıştırdığınız cacığın kıvamını ayarlayın.
  • Servisi öncesinde zeytinyağı, sirke ve kuru nane ilave ettiğiniz cacığı servis kaselerine paylaştırın. Bekletmeden sevdiklerinizle paylaşın.

Cacık tarifinin püf noktası nedir?

Kıvamını ekleyeceğiniz soğuk suyla damak tadınıza göre kıvamını ayarlayabileceğiniz cacık, çok sulu olmamalıdır. Cacığı sulandırmaması için salatalıkların kabuklarını bütünüyle soymayın. Bol suda yıkayıp kuruladıktan sonra kabuklarını alacalı olarak soyduğunuz salatalıkları cacık yapımında kullanabilirsiniz.

Cacık tarifi için servis önerisi

Kabuğunu alacalı soyduğunuz salatalıkları arzuya göre rendeledikten sonra da cacığa katabilir, kuru nane yerine taze nane kullanmayı tercih edebilirsiniz.Zeytinyağı, kuru nane ve sirke eklemeden de cacığı servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025