Çabuk Turşu Tarifi
Çabuk Turşu tarifi: Çabuk Turşu için gerekli malzemeler nelerdir? Çabuk Turşu nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 orta boy kavanoz
Çabuk Turşu yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3,5 su bardağı su
- 1,5 su bardağı sirke
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı kaya tuzu
- 1 çay kaşığı limon tuzu
- 500 - 650 gram karışık sebze
Çabuk Turşu tarifi nasıl yapılır?
- Sebzeler hariç tüm malzemeleri küçük bir tencerenin içerisine alın. Karıştırarak kaynatmaya başlayın. İçerisindeki limon tuzu, kaya tuzu ve şeker güzelce erisin.
- Kaynayan malzemeleri ocaktan alın ve kenara koyun.
- Sebzeleri güzelce yıkayıp doğrayın. Bir tencerenin içerisine su koyup, suyu kaynatın. Kaynayan suyun içerisine sebzeleri atın. 5-8 dakika arası sebzeleri haşlayın. Havuç lahana gibi sert sebzeler kullanacaksanız diğer sebzelerden önce onları atın biraz daha uzun bir süre haşlayın.
- Hafif haşlanan sebzeleri kevgir yardımıyla süzdürüp bir kabın içerisine alın.
- Sebzeler soyunca kavanoza aktarın. Üzerine hazırladığınız sirkeli suyu boşaltın. Kavanozun ağzını güzelce kapatıp, kavanozu hafifçe çalkalayın. Ardından buzdolabına kaldırın.
- Buzdolabında 1 gün bu şekilde dinlendirin. Ertesi gün kavanozdan çıkarın ve afiyetle tüketin!
Çabuk Turşu tarifinin püf noktası nedir?
Turşunuzu uzun süre saklamak isterseniz buzdolabında muhafaza etmeye devam edin. Sirkeli suyun içerisindeki tüm malzemelerin tamamen eridiğinden emin olun. Lahana ve havuç gibi sebzeler biraz daha geç haşlanabilir, sert sebzeleri önden suya atıp biraz daha fazla haşlayabilirsiniz. Sebzenizin miktarı kavanozunun büyüklüğüne göre değişebilir.