Cabata Ekmeği Tarifi
Cabata Ekmeği tarifi: Cabata Ekmeği için gerekli malzemeler nelerdir? Cabata Ekmeği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
13 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Cabata Ekmeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 100 gram un
- 1 tutam kuru maya
- 450 gram ekmeklik un
- 300 mililitre su
- 1 paket instant maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
Cabata Ekmeği tarifi nasıl yapılır?
- Geceden bir kavonoza 100 gr un, 50 gr su(yaklaşık 4 yemek kaşığı kadar) ve parmağınızın ucu kadar maya ekleyip tahta kaşık ile homojen bir karışım olana kadar karıştırıyoruz.
- Kavonozun kapağını kilitlemeden üzerine kapatıyoruz.
- Oda sıcaklığında en az 12 saat kadar dinlendiriyoruz. Hava kabarcıkları oluşup, hacmi büyümüşse hazırdır.
- Karıştırma kabına 450 gr un, 300 ml su, 1 paket mayayı, tuzu malzemelerini ve önceden hazırladığımız biga hamurunu ekleyip stand mikseri ya da elinizle 10 dakika kadar yoğurun.
- Yapışmaması için yağladığınız bir kaba hamuru alıp 1 saat kadar mayalandırıyoruz. Mayalanan hamurun gazını alıp hamuru kenarlarından katlama yapıyoruz.
- Unladığımız tezgaha hamuru alıp dikdörtgen şeklini vererek elimizle açıyoruz. Üzerini unlayıp bez örtüp 15-20 dakika daha mayalandırıyoruz.
- Hamuru bıçak ile istediğiniz boyutlarda keserek şekil verip tepsiye yerleştiriyoruz. Üzerini bez ile örtüp 15 dakika daha mayalandırıyoruz.
- Kontrollü bir şekilde 20 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun.
Cabata Ekmeği tarifinin püf noktası nedir?
En az 12 saat önceden biga (ön maya) hamurunu yapmak ve kavonozunun kilidini tam kapatmamak.