Bülbül Yuvası Tarifi
Bülbül Yuvası tarifi: Bülbül Yuvası için gerekli malzemeler nelerdir? Bülbül Yuvası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
36 adet
Bülbül Yuvası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru İçin:
- 125 gram margarin veya tuzsuz tereyağı
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı yoğurt
- 2 adet yumurta (sarılar üzerine ayrılacak)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı irmik
- 1/2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3,5 su bardağı un
Şerbeti İçin:
- 3 su bardağı su
- 3 su bardağı toz şeker
- 2-3 damla limon suyu
Ortası İçin:
Bülbül Yuvası tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak şerbet için şeker ve su bir tencereye alınır şeker eriyene kadar karıştırılır ve kaynamaya bırakılır.
- 20 dakika kadar kaynatılıp limon suyu damlatılır. Böyle de 2-3 dakika kaynatıldıktan sonra şerbet soğumaya bırakılır.
- Hamur için tüm malzemeler karıştırılıp yumuşak bir kıvam alana kadar yoğurulur.
- Hamur iki yağlı kağıt arasına alınıp merdane yardımıyla açılır. Açılan hamur önce çay bardağı ile kesilir. Bu kesilen parçaların yarısının ortası da şişe kapağı ile kesilir.
- Ortası boş olan parçalar, sadece çay bardağı ile kesilmiş olan parçaların üstüne koyulur ve yağlanmış tepsiye dizilir.
- Ortalarındaki boşluğa yarım ceviz içi koyulur ve yumurta sarısı sürülür. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir.
- Fırından alınıp ilk sıcaklığı çıkınca üzerine şerbet dökülür. Şerbetini çekince servis edilir. Afiyet olsun.
Bülbül Yuvası tarifinin püf noktası nedir?
Ceviz yerine fındık, fıstık ve badem koyarak da yapabilirsiniz.