Büzme Börek Tarifi
Büzme Börek tarifi: Büzme Börek için gerekli malzemeler nelerdir? Büzme Börek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
4 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Büzme Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 5 adet yufka
- 2 adet yumurta
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 tutam susam
- 1 tutam çörek otu
- 400 gram lor peyniri
Büzme Börek tarifi nasıl yapılır?
- Beş adet yufkamızı teker teker açıyoruz ilk açtığımız yufkanın ortasına çırpmış olduğumuz sosu gezdiriyoruz.
- Art arda serpiyoruz. İki köşesine dört santim olacak şekilde katlıyoruz.
- Katladığınız yerlerden ortaya doğru büzerek bıçakla istediğimiz büyüklükte kesiyoruz.
- Yağlı kağıt serili tepsimize diziyoruz. Kalan sosumuzu da üzerine gezdirdikten sonra susam ve çörek otu serpiyoruz.
- 180° fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Büzme Börek tarifinin püf noktası nedir?
Gevşek biçimde büzmeliyiz. Sıkı sararsak hamur kalabilir.