Buzluk Pastası Tarifi
Buzluk Pastası tarifi: Buzluk Pastası için gerekli malzemeler nelerdir? Buzluk Pastası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
5 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Buzluk Pastası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 paket kakaolu petibör bisküvi
- 1 paket toz krem şanti (sade)
- 1 su bardağı soğuk süt
- 1 adet muz
- 1 adet kivi
- 2 yemek kaşığı damla çikolata
Sosu için:
- 4 yemek kaşığı toz çikolata sosu
- 1 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı toz antep fıstığı
Buzluk Pastası tarifi nasıl yapılır?
- Krem şantiyi bir bardak sütle iyice katılaşana dek, bir mikser yardımıyla çırpın ve derince bir kaba alın.
- Üstüne bisküvileri elinizle parçalayarak ufalayın.
- Muzu ve kiviyi küçük küçük doğrayıp ekleyin, damla çikolatayı da ilave edin.
- Güzelce karıştırın.
- Bir kaseyi streç filmle kaplayın.
- İçine hazırladığınız karışımı boşaltın, buzlukta bir gece beklettikten sonra servis edeceğiniz zaman çıkartıp bir servis tabağın alın.
- Çikolata sosu bir bardak sütle sürekli karıştırarak pişirin ve kaynamaya başladıktan sonra 3 dakika daha ateşte karıştırıp, altını kapatın.Tamamen soğuyana dek ara ara karıştırıp, kabuk tutmasını engelleyin.
- Pastanızın üstüne soğumuş olan çikolata sosu gezdirin, antep fıstığı ile süsleyerek servis edin.