Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Buzluk Pastası Tarifi

Buzluk Pastası

Buzluk Pastası Tarifi

Buzluk Pastası tarifi: Buzluk Pastası için gerekli malzemeler nelerdir? Buzluk Pastası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Buzluk Pastası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 paket kakaolu petibör bisküvi
  • 1 paket toz krem şanti (sade)
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 1 adet muz
  • 1 adet kivi
  • 2 yemek kaşığı damla çikolata

Sosu için:

  • 4 yemek kaşığı toz çikolata sosu
  • 1 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı toz antep fıstığı

Buzluk Pastası tarifi nasıl yapılır?

  • Krem şantiyi bir bardak sütle iyice katılaşana dek, bir mikser yardımıyla çırpın ve derince bir kaba alın.
  • Üstüne bisküvileri elinizle parçalayarak ufalayın.
  • Muzu ve kiviyi küçük küçük doğrayıp ekleyin, damla çikolatayı da ilave edin.
  • Güzelce karıştırın.
  • Bir kaseyi streç filmle kaplayın.
  • İçine hazırladığınız karışımı boşaltın, buzlukta bir gece beklettikten sonra servis edeceğiniz zaman çıkartıp bir servis tabağın alın.
  • Çikolata sosu bir bardak sütle sürekli karıştırarak pişirin ve kaynamaya başladıktan sonra 3 dakika daha ateşte karıştırıp, altını kapatın.Tamamen soğuyana dek ara ara karıştırıp, kabuk tutmasını engelleyin.
  • Pastanızın üstüne soğumuş olan çikolata sosu gezdirin, antep fıstığı ile süsleyerek servis edin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025