Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Buzluk Kurabiyesi Tarifi

Buzluk Kurabiyesi

Buzluk Kurabiyesi Tarifi

Buzluk Kurabiyesi tarifi: Buzluk Kurabiyesi için gerekli malzemeler nelerdir? Buzluk Kurabiyesi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Buzluk Kurabiyesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 175 gram tereyağı
  • 1,5 su bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 3 - 3,5 su bardağı un

Ara katları için:

  • 1 adet yumurta akı

Buzluk Kurabiyesi tarifi nasıl yapılır?

  • Bir kabın içerisine tereyağı ve pudra şekerini aktarın. Kremamsı bir kıvam alana kadar mikser ya da tel çırpıcı yardımıyla güzelce çırpın.
  • Üzerine yumurta sarısı ve sıvı yağı ekleyerek çırpmaya devam edin.
  • Ardından kabarm tozu, vanilya ve unu ilave ederek karıştırın. İlk karıştırmanızın ardından kurabiyenin yarısını bir köşeye ayırın. Geriye kalanını (beyaz hamuru) güzelce yoğurun.
  • Ayırdığınız yarısının içerisine kakao ilave edin ve o kısmını da iyice yoğurun. Her iki hamuru da streç filme sararak buzdolabında 15-30 dakika kadar dinlendirin.
  • Hafif unlu bir tezgahın üzerinde hamurlarınızı 2 cm kalınlığında, 20 cm eninde bir kare olacak şekilde açın. Hamurları yağlı kağıtların üzerine üst üste gelecek şekilde aktarın.
  • 5 eşit parçaya bölün. Parçaları üst üste koyun. Üst üste koyarken aralarına yumurta akını sürün.
  • Baton bir kek gibi gözüken, kat kat kurabiye hamurunu streç filme sarıp buzdolabına atabilirsiniz. Çıkarıp oda sıcaklığında bir süre dinlendirdikten sonra düz bir bıçak yardımıyla keserek kurabiyeler elde edebilirsiniz. Ardından bu kurabiyeleri 170 derecelik fırında 15 dakika pişirerek tüketebilirsiniz.
  • Hemen tüketmek isterseniz de hazırladığınız kat kat kurabiye hamurunu düz bir bıçak yardımıyla kesin. Yağlı kağıt serili fırın tepsinizin üzerine aktarın. 170 derecede 15 dakika kadar pişirin. Çıkarıp oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra afiyetle tüketin.

Buzluk Kurabiyesi tarifinin püf noktası nedir?

Katların arasına yumurta aklarını sürmeyi ihmal etmeyin ve her katın eşit kalınlıkta olmasına özen gösterin. Tüm katları üst üste dizdikten sonra buzdolabına atmadan önce streç filme düzgün bir şekilde sarmaya özen gösterin. Bu şekilde buzlukta muhafaza edin ki şekilleri bozulmasın. Kurabiye hamuru keseceğiniz bıçağı da kullanmadan önce hafifçe ıslatmanızda fayda var.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025