Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Buzluk Böreği Tarifi

Buzluk Böreği

Buzluk Böreği Tarifi

Buzluk Böreği tarifi: Buzluk Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? Buzluk Böreği nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Buzluk Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 adet yufka
  • 1 adet yumurta
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1,5 yemek kaşığı yoğurt

Buzluk Böreği tarifi nasıl yapılır?

  • Önce sosumuzu hazırlayalım. Bir kaseye yoğurt, yumurta ve sıvı yağı karıştıralım.
  • Yufkamızın birini düz zemine serelim. Üzerine sos dan sürelim. 2. yufkayı da ilk yufkanın üzerine tam gelecek şekilde serelim.
  • Sos dan 2. yufkaya da sürelim. sonra yufkaların karşılıklı iki ucundan beşer cm olacak şekilde karşılıklı katlayarak ortalayalım.
  • Ortaya gelince ikisini üst üste gelecek şekilde koyalım. Daha sonra sağ ve sol ucunu birbirinin üzerine getirerek hazırlayalım.
  • Buzdolabı poşetine düzgün yerleştirelim. Buzdolabının normal yerinde 2 saat bekletip, sonra buzluk kısmına kaldıralım.
  • Hazırınız da ki böreği istediğiniz zaman kullanmak için çıkartabilirsiniz. Kızartmak için yağı kızdıralım ve çözdürdüğümüz böreği 2 parmak enliliğinde dilimleyip kızartalım. Afiyet olsun.

Buzluk Böreği tarifinin püf noktası nedir?

Önceden yapıp dondurucuda saklayıp pişirmek isteyince birkaç saat öncesinden çıkartın.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025