Buzluk Böreği Tarifi
Buzluk Böreği tarifi: Buzluk Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? Buzluk Böreği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Buzluk Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet yufka
- 1 adet yumurta
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1,5 yemek kaşığı yoğurt
Buzluk Böreği tarifi nasıl yapılır?
- Önce sosumuzu hazırlayalım. Bir kaseye yoğurt, yumurta ve sıvı yağı karıştıralım.
- Yufkamızın birini düz zemine serelim. Üzerine sos dan sürelim. 2. yufkayı da ilk yufkanın üzerine tam gelecek şekilde serelim.
- Sos dan 2. yufkaya da sürelim. sonra yufkaların karşılıklı iki ucundan beşer cm olacak şekilde karşılıklı katlayarak ortalayalım.
- Ortaya gelince ikisini üst üste gelecek şekilde koyalım. Daha sonra sağ ve sol ucunu birbirinin üzerine getirerek hazırlayalım.
- Buzdolabı poşetine düzgün yerleştirelim. Buzdolabının normal yerinde 2 saat bekletip, sonra buzluk kısmına kaldıralım.
- Hazırınız da ki böreği istediğiniz zaman kullanmak için çıkartabilirsiniz. Kızartmak için yağı kızdıralım ve çözdürdüğümüz böreği 2 parmak enliliğinde dilimleyip kızartalım. Afiyet olsun.
Buzluk Böreği tarifinin püf noktası nedir?
Önceden yapıp dondurucuda saklayıp pişirmek isteyince birkaç saat öncesinden çıkartın.