Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Büzgülü Baklava Tarifi

Büzgülü Baklava

Büzgülü Baklava Tarifi

Büzgülü Baklava tarifi: Büzgülü Baklava için gerekli malzemeler nelerdir? Büzgülü Baklava nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Büzgülü Baklava yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 1 adet yumurta
  • 1,5 çay bardağı yoğurt
  • 50 gram eritilmiş tereyağı
  • 1,5 çay bardağı sıvı yağ
  • 1/2 çay bardağı su
  • 3 su bardağı un

Açmak için:

  • 4 yemek kaşığı nişasta

İçi için:

  • 100 gram fındık içi
  • 200 gram ceviz içi (ince çekilmiş)
  • 2,5 yemek kaşığı toz şeker

Şerbeti için:

  • 2,5 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 5-6 damla limon

Üzeri için:

  • 55 gram eritilmiş tereyağı

Büzgülü Baklava tarifi nasıl yapılır?

  • Yumurtayı derin bir kabın içine kırın. Hafifçe çırpın.
  • Üzerine yoğurt, sıvı yağ, eritilmiş tereyağı ve suyu ekleyerek karıştırın.
  • Unu azar azar kıvamına göre ilave edin ve yoğurmaya başlayın.
  • Kulak memesi kıvamında hafif yumuşak ama ele yapışamayan bir hamur elde edin.
  • Hazırladığınız hamuru orta büyüklükte bezelere ayırın.
  • Bezelerin üzerine hafifçe nişasta serpin ve fırın tepsinizin ya da pişirme kabınızın büyüklüğüne ve şeklinde uygun boyutlarda açın.
  • Aynı işlemi tüm bezelere uygulayın.
  • Fındık içini, cevizi ve toz şekeri karıştırın.
  • Açılmış hamurların içerisine hazırladığınız içten bir miktar ilave edin. Oklava yardımıyla sararak rulo biçimine getirin.
  • Oklavanın üzerindeyken büzüştürün ve şekil verererek dikkatli bir biçimde oklavayı çekin.
  • Aynı işlemi tüm yufkalar ve iç harç bitene kadar uygulayın.
  • Hafif yağlanmış fırın kabı ya da pişirme kabınıza aktarın.
  • Üzerlerine fırça yardımıyla eritilmiş tereyağını sürün.
  • 180 derecede üzerleri kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika kadar pişirin.
  • O sırada şerbetini hazırlamak için derin bir tencerenin içerisine su ve şekeri aktarın. Şeker eriyip su kaynamaya başlayınca limon sıkın ve ocaktan alın. Oda sıcaklığında dinlenmeye bırakın.
  • Fırından çıkardığınız sıcak baklavanın üzerine ılımış şerbeti verin. Çektikten sonra afiyetle tüketin.

Büzgülü Baklava tarifinin püf noktası nedir?

Şerbetin ılık, tatlının sıcak olmasına özen gösterin. Dilerseniz iç malzemelerini sadece ceviz, fındık ya da fıstıkla hazırlayabileceğiniz gibi üzerini de Antep fıstığı ile süsleyebilirsiniz.

Büzgülü Baklava tarifi için servis önerisi

Dilerseniz yanına dondurma ya da kaymakla servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025