Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Buttermilk’li Pişi Tarifi

Buttermilk’li Pişi

Buttermilk’li Pişi Tarifi

Buttermilk’li Pişi tarifi: Buttermilk’li Pişi için gerekli malzemeler nelerdir? Buttermilk’li Pişi nasıl yapılır?

Tarifi oylar mısınız?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Buttermilk’li Pişi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 adet yumurta
  • 250 mililitre buttermilk (yoksa oda sıcaklığında 250 ml süt içine birkaç damla limon suyu sıkın, 10 dakika beklettikten sonra kullanın)
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 tutam tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 su bardağı un
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (kızartmak için)

Buttermilk’li Pişi tarifi nasıl yapılır?

  • Yumurta ve şekeri tel yardımı ile karışana kadar çırpın.
  • Buttermilk ekleyip tekrar karıştırın. Azar azar un, kabartma tozu ve bir tutam tuz ekleyip yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
  • Merdane ile 1 cm kalınlığında açın. Bardak ağzı veya yuvarlak kurabiye kalıbı ile yuvarlaklar çıkartın.
  • Kızgın yağda önlü arkalı kızartın.  Arzu ederseniz üzerlerine pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz.

Buttermilk’li Pişi tarifinin püf noktası nedir?

Kızartacağınız kapta yağ derinliği 7-8 cm derinliğinde olmalı.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Buttermilk’li Pişi ile ilgili yorum yap




Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri - 2021