Bursa Usulü Süt Helvası Tarifi
Bursa Usulü Süt Helvası tarifi: Bursa Usulü Süt Helvası için gerekli malzemeler nelerdir? Bursa Usulü Süt Helvası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 dilim
Bursa Usulü Süt Helvası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 litre süt
- 1 bardak un
- 1 bardak şeker
- 100 gram tereyağı
- 1 paket vanilya
Bursa Usulü Süt Helvası tarifi nasıl yapılır?
- Tereyağını tencereye alıp ocağın altını açalım tereyağı eridikten sonra unu ekleyip kokusu çıkana kadar 2-3 dakika kadar kavurup kenara alalım.
- Oda sıcaklığında ki sütü ekleyelim. Karıştırarak yumurta sarısını ve şekeri de ekleyip iyice karıştırıp orta ateşteki ocağa alalım.
- Sürekli karıştıralım, şeker eriyene kadar kaynatmıyoruz.
- Şeker eriyene kadar kaynatmıyoruz sadece şeker eriyene kadar ocakta bırakıyoruz.
- Sonra ocaktan alıp vanilyayı ekleyip karıştıralım ve bir borcama dikkatlice boşaltalım.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırına verelim.
- En üst bölüme koyup üstü kızarana kadar yaklaşık 15-20 dakika yeterli olur, fırından çıkaralım. Afiyet olsun.