Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Bursa Usulü Süt Helvası Tarifi

Bursa Usulü Süt Helvası

Bursa Usulü Süt Helvası Tarifi

Bursa Usulü Süt Helvası tarifi: Bursa Usulü Süt Helvası için gerekli malzemeler nelerdir? Bursa Usulü Süt Helvası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Bursa Usulü Süt Helvası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 litre süt
  • 1 bardak un
  • 1 bardak şeker
  • 100 gram tereyağı
  • 1 paket vanilya

Bursa Usulü Süt Helvası tarifi nasıl yapılır?

  • Tereyağını tencereye alıp ocağın altını açalım tereyağı eridikten sonra unu ekleyip kokusu çıkana kadar 2-3 dakika kadar kavurup kenara alalım.
  • Oda sıcaklığında ki sütü ekleyelim. Karıştırarak yumurta sarısını ve şekeri de ekleyip iyice karıştırıp orta ateşteki ocağa alalım.
  • Sürekli karıştıralım, şeker eriyene kadar kaynatmıyoruz.
  • Şeker eriyene kadar kaynatmıyoruz sadece şeker eriyene kadar ocakta bırakıyoruz.
  • Sonra ocaktan alıp vanilyayı ekleyip karıştıralım ve bir borcama dikkatlice boşaltalım.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırına verelim.
  • En üst bölüme koyup üstü kızarana kadar yaklaşık 15-20 dakika yeterli olur, fırından çıkaralım. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025