Burma Tatlısı Tarifi
Burma Tatlısı tarifi: Burma Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Burma Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
20 büyük tepsi
Burma Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Yufkalar için:
- 1 paket baklavalık yufka
- 1 su bardağı ceviz (küçük kırılmış)
- 1 paket tereyağı veya margarin (250 gram)
Şerbeti için:
- 2 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
- 1 dilim limon
Burma Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Tencereye malzemeleri koyuyoruz. Kaynamaya başlayınca 20 dakika kadar kaynatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
- Bir yufkamıza kırılmış cevizlerimizi serpiyoruz, şiş veya ince oklava ile sarıyoruz.
- Ellerimizle şişin ortasına doğru sıkıştırıp büzüyoruz ve yavaşça çıkartıyoruz.
- Borcam tepsiye sıra sıra düzlüyoruz ve dilimliyoruz. Erittiğimiz yağı her yerine gelecek şekilde üzerine gezdiriyoruz.
- Önceden ısıtılmış fırında 180° de üzeri pembelesene kadar pişiriyoruz. İlk sıcaklığı 5 dakika kadar geçince soğuyan şerbeti her yerine gelecek şekilde döküyoruz.
- 2-3 saat şerbetini çekmesini bekleyip servis edebilirsiniz. Deneyenlerden fotoğraf ve yorum bekliyorum. Afiyet olsun.