Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Burma Haşhaşlı Çörek Tarifi

Burma Haşhaşlı Çörek

Burma Haşhaşlı Çörek Tarifi

Burma Haşhaşlı Çörek tarifi: Burma Haşhaşlı Çörek için gerekli malzemeler nelerdir? Burma Haşhaşlı Çörek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Burma Haşhaşlı Çörek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 2 adet yumurta akı (sarısı üzerine)
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/2 paket yaş maya (ya da 1 paket kuru maya)
  • 8 su bardağı un

Arasına:

  • 250 gram haşhaş
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı ceviz

Burma Haşhaşlı Çörek tarifi nasıl yapılır?

  • 2 su bardağı ılık süt, 1 çay bardağı ılık su, yumurta akı, toz şeker, tuz, sıvı yağ, tereyağı hepsini karıştırdıktan sonra 8 su bardağı unu azar azar ilave edelim. Sert bir hamur olmayacak.
  • Hepsini karıştırdıktan sonra 30-40 dakika mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamuru söndürün 8 bezeye ayırın. Pasta tabağı büyüklüğünde açın.
  • Her birinin arasına 3 yemek kaşığı haşhaş sürün, ceviz serpin ve üzerini kapatın.
  • 15 -20 dakika dinlendirin. Dinlenen hamur çabuk açılır, elinizle büyütün, bıçakla kesin ve sağlı sollu burgu yapın.
  • Yağlı kağıdın üzerine koyun. Dilerseniz düz bir şekilde, dilerseniz dolayarak dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün ve ılık fırında 15 dakika bekletin. Sonra 190 dereceye fırın ayarını yükseltin.
  • Kızarana kadar pişirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Burma Haşhaşlı Çörek tarifinin püf noktası nedir?

Çok sert bir hamur yapmayın, hamuru malzemeleri koyduktan sonra elimizle genişletelim, sonra merdane yardımı ile yapalım. İsterseniz iki tepsi yapın, ben porsiyonluk yaptım, bereketli bir tarif oluyor. Şimdiden kolay gelsin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025