Burma Baklava Tarifi
Burma Baklava tarifi: Burma Baklava için gerekli malzemeler nelerdir? Burma Baklava nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
3 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
48 adet
Burma Baklava yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Baklava hamuru için:
- 70 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı üzüm
- 5,5 su bardağı un
Üzeri için:
Şerbeti için:
- 3,5 su bardağı su
- 3 su bardağı toz şeker
- 3-4 damla limon
Burma Baklava tarifi nasıl yapılır?
- Hamuru yoğurun.
- Bir gece dolapta dinlendirdikten sonra ertesi gün açın içine fındık ceviz istediğiniz malzeme koyup oklavayla sarın. Hamuru büzdürün.
- Tepsiye dizin, tereyağı eritip üzerindeki tortuyu alıp ne çok sıcak ne çok soğuk olacak şekilde burmaların üzerine gezdirin.
- 160 derece fırında ağır ağır 1 saat pişirin. şerbetini hazırlayın. Şerbeti sıcak baklava sıcak olacak şekilde şerbeti verin, dinlendirdikten sonra servis yapın, afiyet olsun.
Burma Baklava tarifinin püf noktası nedir?
Bir gece hamuru buzdolabında bekletin. Baklavanızı ağır ağır pişirin. Şerbet sıcak baklava sıcak olmalı. Artan hamurları buzlukta saklayın istediğiniz zaman çıkartıp baklavanınızı yapabilirsiniz.