Burma Baklava Tarifi
Burma Baklava tarifi: Burma Baklava için gerekli malzemeler nelerdir? Burma Baklava nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
15 büyük tepsi
Burma Baklava yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 250 gram tereyağı (eritilmiş)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket hazır baklava yufkası
- 4 su bardağı su
- 3 su bardağı şeker
- 1 çay kaşığı limon suyu
- 1 büyük su bardağı ceviz içi
Burma Baklava tarifi nasıl yapılır?
- Bir adet yufkay eritilmiş yağımızı fırca yardımıyla sürüp ikinci yufkayı üstüne koyup onuda yağlayıp ceviz serpiştiriyoruz her yerine gelicek şekilde
- Tereyağımız ve sıvıyağımızı eritiyoruz
- Bir adet yufkaya eritilmiş yağımızı fırca yardımıyla sürüp ikinci yufkayı üstüne koyup onuda yağlayıp ceviz serpiştiriyoruz her yerine gelicek şekilde
- En geniş kenarından oklava yada elimizle sarıp ortasına dogru hafif büzdürüyoruz
- Tüm yufklarımız bu şekilde yapıp bitirdikden sonra kalan yağımızı ısıtıp üzerine kaşık yardımıyla döküyoruz
- Alt üst kızarana kadar pişiriyoruz
- Tatlı sıcak şerbet soğuk olucak şekilde ıslatıyoruz baklavamızı. Şerbetini çekince de servis ediyoruz. Afiyetler olsun!
Burma Baklava tarifinin püf noktası nedir?
Yufkalar kurumasın diye üzerlerini kapatıyorız hızlıca rulo yapıyoruz. Tatlımız ısladıkdan sonra üstüne kapamıyoruz, aksi takdirde yumuşar.
Burma Baklava tarifi için servis önerisi
Dilimleyerek servis yapıyoruz????