Burma Baklava Tarifi
Burma Baklava tarifi: Burma Baklava için gerekli malzemeler nelerdir? Burma Baklava nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 tepsi
Burma Baklava yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 800 gram baklavalık yufka
- 250 gram tereyağı
- 1 avuç ceviz içi (ya da fındık içi)
Şerbeti için:
- 4 su bardağı su
- 3 su bardağı toz şeker
- 1/3 dilim limon
Burma Baklava tarifi nasıl yapılır?
- Şerbeti hazırlayıp soğutun.
- Yufkaları tek tek kullanıyoruz. Yufkanın iki parmak yukarısına fındık veya ceviz içi serpiyoruz.
- O kısmı katlayıp üstüne ince oklava koyuyoruz. Rulo yapıp büzüyoruz.
- Rulo yaptıktan sonra kenarlardan büzün iyice. Oklavayı içinden çıkarıp tepsiye dizin. Tereyağını ocağa alın eriyene kadar ısıtın. Dikkat edin, tereyağı kaynamayacak.
- Üzerindeki köpükleri mutlaka alın. Yoksa baklavanızın üzerinde yanıklar olur.
- Ocaktan alın, ılındıktan sonra baklavanın üstüne gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
- Şerbeti üzerine dökün ve çekmesini bekledikten sonra servis edin. Afiyet olsun.
Burma Baklava tarifinin püf noktası nedir?
Hazır baklavalık yufkaları açtığınızda üzerini mutlaka bezle kapatın. Aksi takdirde yufkalar hemen kuruyacaktır.