Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Burma Baklava Tarifi

Burma Baklava

Burma Baklava Tarifi

Burma Baklava tarifi: Burma Baklava için gerekli malzemeler nelerdir? Burma Baklava nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Burma Baklava yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 800 gram baklavalık yufka
  • 250 gram tereyağı
  • 1 avuç ceviz içi (ya da fındık içi)

Şerbeti için:

  • 4 su bardağı su
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1/3 dilim limon

Burma Baklava tarifi nasıl yapılır?

  • Şerbeti hazırlayıp soğutun.
  • Yufkaları tek tek kullanıyoruz. Yufkanın iki parmak yukarısına fındık veya ceviz içi serpiyoruz.
  • O kısmı katlayıp üstüne ince oklava koyuyoruz. Rulo yapıp büzüyoruz.
  • Rulo yaptıktan sonra kenarlardan büzün iyice. Oklavayı içinden çıkarıp tepsiye dizin. Tereyağını ocağa alın eriyene kadar ısıtın. Dikkat edin, tereyağı kaynamayacak.
  • Üzerindeki köpükleri mutlaka alın. Yoksa baklavanızın üzerinde yanıklar olur.
  • Ocaktan alın, ılındıktan sonra baklavanın üstüne gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
  • Şerbeti üzerine dökün ve çekmesini bekledikten sonra servis edin. Afiyet olsun.

Burma Baklava tarifinin püf noktası nedir?

Hazır baklavalık yufkaları açtığınızda üzerini mutlaka bezle kapatın. Aksi takdirde yufkalar hemen kuruyacaktır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025