Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Burma Baklava Tarifi

Burma Baklava

Burma Baklava Tarifi

Burma Baklava tarifi: Burma Baklava için gerekli malzemeler nelerdir? Burma Baklava nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Burma Baklava yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 adet yumurta
  • 5 su bardağı un
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 kase ceviz
  • 5 su bardağı su
  • 4 su bardağı toz şeker
  • 4 damla limon suyu
  • 250 gram tereyağı

Burma Baklava tarifi nasıl yapılır?

  • İlk olarak şerbetini hazırlayın. 5 su bardağı kadar suyu bir tencereye koyun içerisine şekeri ekleyin ve kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladıktan sonra içerisin limon suyunu ekleyin ve beş dakika kadar daha kaynatın. Ardından soğuması için bir kenarda bekletin.
  • Hamuru hazırlamak için bir yoğurma kabına yumurta, su yoğurt, karbonat, tuz ve zeytinyağını ekleyip karıştırın. Ardından unu azar azar dökerek yoğurmaya başlayın. Pürüzsüz ve yumuşak bir hamur elde ettikten sonra 5 eşit parçaya bölün. Üzerine bir bez örterek yaklaşık yarım saat bekletin.
  • Tezgahınıza nişasta serpin. Bir bezeyi alın ve onun da üzerine nişasta serperek ince bir yufka hamuru açmaya başlayın. Sürekli nişasta serperek açarsanız hem daha lezzetli bir hamur elde etmiş hem de açarken oklavaya yapışmamasını sağlamış olursunuz.
  • Hamurunuzun içerisine dilediğiniz malzemeyi koyun. Ardından oklava ile birlikte sarın. Hamuru, oklavaya sarılıyken buruşturun. İki tarafından tutarak içe doğru büzün ve oklavayı çıkartın. Elde ettiğiniz burmayı üç eşit parçaya kesin. Tüm hamurlara bu işlemi uygulayın.
  • Bir borcamı tereyağı ile yağlayın ve kesmiş olduğunuz burmaları tepsinin içine dizin.
  • Tereyağını bir tencerede eritin. Yağı tepsinin içindeki burmaların üzerinde gezdirerek dökün.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika kadar pişirin. Üst kısımları kızarınca fırından alın ve ilk sıcaklığının gitmesini bekleyin. Son olarak soğuk şerbeti üzerine dökün. Soğuyunca servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Burma Baklava tarifinin püf noktası nedir?

Hamurunuzu açarken sürekli nişasta serperseniz, hamur oklavaya yapışmaz. Bu tarz baklavalık hamurların en güzel özelliği nişasta ile açılmaları. Bu hamura leziz bir aroma katarken çıtır bir kıvam almasını da sağlar.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025