Burma Baklava Tarifi
Burma Baklava tarifi: Burma Baklava için gerekli malzemeler nelerdir? Burma Baklava nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 kişilik
Burma Baklava yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram baklavalık yufka
- 250 gram dövülmüş fındık ve ceviz
- 250 gram tereyağı
- 3 su bardağı su (220 ml bardak ölçüsü kullanıldı)
- 2 su bardağı şeker (220 ml bardak ölçüsü kullanıldı)
- 4-5 damla limon suyu
Burma Baklava tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle şerbeti hazırlıyoruz. Su ve şeker kaynayınca 15-20 dakika orta ateşte çırpıp son olarak limon suyunu ekleyip soğutuyoruz. O arada tereyağını da eritiyoruz ve üstünde oluşan köpükleri alıyoruz.
- 2 yufka alıp eritilmiş tereyağını üstüne damlatıyoruz ve cevizleri ekliyoruz. Bir yufka daha ekleyip tereyağı sürüp ince bir aklavaya sarıyoruz. İki taraftan ortaya doğru sıkıştırıp oklavayı aradan çekiyoruz.
- Yufkaları borcama diziyoruz. Kalan tereyağını üstüne sürüyoruz. 30-35 dakika 180 kontrollü pişiriyoruz. Fırından çıkarıp 2-3 dakika bekledikten sonra soğumuş şerbeti döküyoruz. Afiyet olsun.