Burma Baklava Tarifi
Burma Baklava tarifi: Burma Baklava için gerekli malzemeler nelerdir? Burma Baklava nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kişilik
Burma Baklava yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 24 adet baklavalık yufka
- 100 gram tereyağ
- 150 mililitre sıvı yağ
- 1 su bardağı ceviz (veya fındık, fıstık)
Şerbeti için:
- 3 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- 1 dilim limon
Burma Baklava tarifi nasıl yapılır?
- Toz şeker, su ve limon dilimi kıvamlı bir şerbet olana kadar kaynatılır. Soğumaya bırakılır.
- Cevizler rondodan geçirilir. Tereyağ eritilirken üzerindeki köpükler alınır. Tereyağ, dipteki tortu bırakılarak başka bir kaba alınır. Üzerine sıvı yağ eklenir. Baklavalık yufkaların üzeri nemli bir bezle örtülür.
- Tezgaha serilen yufka fırça ile hafifçe yağlanır. İkinci yufka yerleştirilerek yağlanır. Yarısına kadar ceviz serpilir. Kısa kenardan ince bir oklava veya pipet yardımıyla sarılır.
- Rulo yufka kenarlardan büzdürülerek 23x34 cm dikdörtgen cam kabın kısa kenarına yerleştirilir. 12 adet burma aynı şekilde yapılır. Kalan yağ üzerine gezdirilir.
- Önceden alt üst ayarda 200 dereceye ısıtılan fırında tabanı ve üstü kızarana kadar pişirilir. İlk sıcaklığı çıkınca üzerine şerbet dökülür. Soğuyana kadar dinlendirilir.
- Dilimlenerek üzeri Hindistan cevizi veya toz Antep fıstığı ile süslenir. Afiyet olsun.