Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Burma Baklava Tarifi

Burma Baklava

Burma Baklava Tarifi

Burma Baklava tarifi: Burma Baklava için gerekli malzemeler nelerdir? Burma Baklava nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Burma Baklava yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 24 adet baklavalık yufka
  • 100 gram tereyağ
  • 150 mililitre sıvı yağ
  • 1 su bardağı ceviz (veya fındık, fıstık)

Şerbeti için:

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 dilim limon

Burma Baklava tarifi nasıl yapılır?

  • Toz şeker, su ve limon dilimi kıvamlı bir şerbet olana kadar kaynatılır. Soğumaya bırakılır.
  • Cevizler rondodan geçirilir. Tereyağ eritilirken üzerindeki köpükler alınır. Tereyağ, dipteki tortu bırakılarak başka bir kaba alınır. Üzerine sıvı yağ eklenir. Baklavalık yufkaların üzeri nemli bir bezle örtülür.
  • Tezgaha serilen yufka fırça ile hafifçe yağlanır. İkinci yufka yerleştirilerek yağlanır. Yarısına kadar ceviz serpilir. Kısa kenardan ince bir oklava veya pipet yardımıyla sarılır.
  • Rulo yufka kenarlardan büzdürülerek 23x34 cm dikdörtgen cam kabın kısa kenarına yerleştirilir. 12 adet burma aynı şekilde yapılır. Kalan yağ üzerine gezdirilir.
  • Önceden alt üst ayarda 200 dereceye ısıtılan fırında tabanı ve üstü kızarana kadar pişirilir. İlk sıcaklığı çıkınca üzerine şerbet dökülür. Soğuyana kadar dinlendirilir.
  • Dilimlenerek üzeri Hindistan cevizi veya toz Antep fıstığı ile süslenir. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025