Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Bumbada Kurabiye Tarifi

Bumbada Kurabiye

Bumbada Kurabiye Tarifi

Bumbada Kurabiye tarifi: Bumbada Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Bumbada Kurabiye nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Bumbada Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 250 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta (1 yumurtanın akı ayrılır)
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 4-4,5 su bardağı un

İçi için:

  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 adet yumurta akı

Şerbeti için:

  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı su

Bumbada Kurabiye tarifi nasıl yapılır?

  • Şerbeti hazırlayalım ve soğumaya bırakalım.
  • Uygun bir kaba hamur malzemelerimizi alıp hamurumuzu hazırlayalım.
  • Daha sonra iç harcını hazırlayalım.
  • Bir kurabiye harcımızdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizde açtıralım, içini koyup kapatalım.
  • Yağlanmış tepsimize hafif bastırarak aralıklı dizelim ve fırına atalım.
  • 180 derece fırında alt üst ayarda 20 dakika pişirelim.
  • Tatlıyı soğutalım ve şerbeti dökelim. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025