Bumbada Kurabiye Tarifi
Bumbada Kurabiye tarifi: Bumbada Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Bumbada Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 büyük tepsi
Bumbada Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 250 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta (1 yumurtanın akı ayrılır)
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 4-4,5 su bardağı un
İçi için:
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 çay bardağı şeker
- 1 adet yumurta akı
Şerbeti için:
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı su
Bumbada Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Şerbeti hazırlayalım ve soğumaya bırakalım.
- Uygun bir kaba hamur malzemelerimizi alıp hamurumuzu hazırlayalım.
- Daha sonra iç harcını hazırlayalım.
- Bir kurabiye harcımızdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizde açtıralım, içini koyup kapatalım.
- Yağlanmış tepsimize hafif bastırarak aralıklı dizelim ve fırına atalım.
- 180 derece fırında alt üst ayarda 20 dakika pişirelim.
- Tatlıyı soğutalım ve şerbeti dökelim. Afiyet olsun.