Bulgurlu Tavuk Sarma Tarifi
Bulgurlu Tavuk Sarma tarifi: Bulgurlu Tavuk Sarma için gerekli malzemeler nelerdir? Bulgurlu Tavuk Sarma nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Bulgurlu Tavuk Sarma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Bulgurlu Tavuk Sarma İçin:
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı Torku tereyağı
- 1 adet soğan (küp doğranmış)
- 2 diş sarımsak (doğranmış)
- 1 adet kapya biber (küp doğranmış)
- 2 adet yeşil biber (doğranmış)
- 1,5 su bardağı Torku Pilavlık Bulgur
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay bardağı domates püresi
- 1/2 demet taze nane (doğranmış)
- 1/4 demet taze reyhan otu (doğranmış)
- 2 su bardağı su
- 4 adet tavuk fileto (dövülmüş, sarımsak ve zeytinyağıyla marine edilmiş)
Sosu İçin:
- 2 yemek kaşığı Torku yoğurt
- 1,5 yemek kaşığı domates salçası
- 1,5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
Bulgurlu Tavuk Sarma tarifi nasıl yapılır?
- Dövülmüş olan tavukları ezilmiş sarımsak ve zeytinyağında bekletin.
- Bir pilav tenceresinde sıvı yağ ve tereyağını kızdırın. Üzerine soğanları ve sarımsakları ekleyip 3-4 dakika kavurun.
- Ardından doğranmış biberleri de ekleyin ve kavurmaya devam edin.
- Sotelenen sebzelerin üzerine bulguru ilave edin ve 2 dakika kadar kavurun.
- Tuz, karabiber, pul biber, domates püresi, taze nane ve taze reyhan ekleyip tüm malzemenin birbirine karışması için tekrar karıştırın. Son olarak suyunu ilave edin ve tencerenin kapağını kapatın.
- Bulgurlu iç pilavınız suyunu çekip, bulgurlar şişene dek, yaklaşık 10 dakika demlenmeye bırakın.
- Bulgurlu iç pilavınız hazır olduktan sonra tavuk filetoları tezgaha serin. Tavukların geniş kısmına bulgurlı iç pilavdan koyun ve sarma sarar gibi sarın. Uçlarını kürdan ile birleştirin.
- Hazırladığınız tavukları fırına dayanıklı bir fırın kabına yerleştirin.
- Üzerine sürmek için, bir kasede yoğurt, domates, sıvı yağ ve tuzu karıştırın.
- Fırın kabına yerleştirdiğiniz tavukların üzerine hazırladığınız sosu fırça yardımıyla sürün. Hazırladığınız sarmaları 180 derece ısınmış fırında, kontrollü olarak, yaklaşık 35 dakika pişirin.
- Fırından çıktıktan sonra kürdanı çıkarın ve sotelenmiş sebzelerle servis edip afiyetle tüketin!