Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Bulgurlu Tavuk Sarma Tarifi

Bulgurlu Tavuk Sarma

Bulgurlu Tavuk Sarma Tarifi

Bulgurlu Tavuk Sarma tarifi: Bulgurlu Tavuk Sarma için gerekli malzemeler nelerdir? Bulgurlu Tavuk Sarma nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Bulgurlu Tavuk Sarma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Bulgurlu Tavuk Sarma İçin:

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı Torku tereyağı
  • 1 adet soğan (küp doğranmış)
  • 2 diş sarımsak (doğranmış)
  • 1 adet kapya biber (küp doğranmış)
  • 2 adet yeşil biber (doğranmış)
  • 1,5 su bardağı Torku Pilavlık Bulgur
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay bardağı domates püresi
  • 1/2 demet taze nane (doğranmış)
  • 1/4 demet taze reyhan otu (doğranmış)
  • 2 su bardağı su
  • 4 adet tavuk fileto (dövülmüş, sarımsak ve zeytinyağıyla marine edilmiş)

Sosu İçin:

  • 2 yemek kaşığı Torku yoğurt
  • 1,5 yemek kaşığı domates salçası
  • 1,5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz

Bulgurlu Tavuk Sarma tarifi nasıl yapılır?

  • Dövülmüş olan tavukları ezilmiş sarımsak ve zeytinyağında bekletin.
  • Bir pilav tenceresinde sıvı yağ ve tereyağını kızdırın. Üzerine soğanları ve sarımsakları ekleyip 3-4 dakika kavurun.
  • Ardından doğranmış biberleri de ekleyin ve kavurmaya devam edin.
  • Sotelenen sebzelerin üzerine bulguru ilave edin ve 2 dakika kadar kavurun.
  • Tuz, karabiber, pul biber, domates püresi, taze nane ve taze reyhan ekleyip tüm malzemenin birbirine karışması için tekrar karıştırın. Son olarak suyunu ilave edin ve tencerenin kapağını kapatın.
  • Bulgurlu iç pilavınız suyunu çekip, bulgurlar şişene dek, yaklaşık 10 dakika demlenmeye bırakın.
  • Bulgurlu iç pilavınız hazır olduktan sonra tavuk filetoları tezgaha serin. Tavukların geniş kısmına bulgurlı iç pilavdan koyun ve sarma sarar gibi sarın. Uçlarını kürdan ile birleştirin.
  • Hazırladığınız tavukları fırına dayanıklı bir fırın kabına yerleştirin.
  • Üzerine sürmek için, bir kasede yoğurt, domates, sıvı yağ ve tuzu karıştırın.
  • Fırın kabına yerleştirdiğiniz tavukların üzerine hazırladığınız sosu fırça yardımıyla sürün. Hazırladığınız sarmaları 180 derece ısınmış fırında, kontrollü olarak, yaklaşık 35 dakika pişirin.
  • Fırından çıktıktan sonra kürdanı çıkarın ve sotelenmiş sebzelerle servis edip afiyetle tüketin!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025