Bulgurlu Tavuk Kapama Tarifi
Bulgurlu Tavuk Kapama tarifi: Bulgurlu Tavuk Kapama için gerekli malzemeler nelerdir? Bulgurlu Tavuk Kapama nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Bulgurlu Tavuk Kapama yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Bulgur pilavı için:
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 su bardağı bulgur
- 1 adet soğan
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet yeşil biber
- 2 adet domates
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
- 1 tutam kimyon
- 1 tutam kırmızı toz biber
- 1 tutam zerdeçal (arzuya göre)
- 3 su bardağı tavuk suyu (duruma göre artabilir)
- 7 adet haşlanmış tavuk budu
- 6-7 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı salça (fırına vermeden önce tavukların üzerine sürmek için)
Bulgurlu Tavuk Kapama tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak tavukları bir tencereye yaklaşık 7 bardak su ile kaynatalım. Bir güzel hoşlansın. Sonra suyunu süzelim.
- Bulguru yıkayıp suyunu süzelim. Soğanı Sıvı yağda kavuralım, hemen arkasından kırmızı biberi küçük küçük doğrayıp ekleyelim varsa yeşil biber de eklenebilir.
- Sonra domatesleri küp küp doğrayıp ekleyelim. Suyunu çekince tereyağı ekleyelim. Arkasından bulguru ekleyelim. Biraz daha kavuralım. Baharatları ekleyip ocağın altını kapatalım.
- Ben cam borcam kullandım siz fırın tepsisi de kullanabilirsiniz. Borcama bulgur pilavını koyalım ve düzeltelim üzerine haşlanmış olan bagetleri dizelim.
- Üzerine tavuk suyundan 3 bardak ekleyip 180 derecede 30-35 dakika kadar fırına verelim. Bu arada tavukların üzeri kızarsın diye yarım tatlı kaşığı salçayı çok az su ile açıp tavukların üzerine sürdüm. Afiyet olsun.