Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Bulgurlu Tavuk Tarifi

Bulgurlu Tavuk

Bulgurlu Tavuk Tarifi

Bulgurlu Tavuk tarifi: Bulgurlu Tavuk için gerekli malzemeler nelerdir? Bulgurlu Tavuk nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Bulgurlu Tavuk yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Tavuk için:

  • 150 gram tavuk göğsü
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Bulgur için:

  • 1 çay bardağı bulgur
  • 1/2 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Bulgurlu Tavuk tarifi nasıl yapılır?

  • Tavukları küp küp doğrayın. Bir kabın içerisine alın. Üzerine baharatları, yağ ve yoğurdu ilave ederek güzelce karıştırın.
  • Tavukların üzerini streç filmle örtün ve buzdolabında 15-20 dakika kadar marine edin. Vaktiniz yoksa bu işlemi yapmadan pişirme aşamasına geçebilirsiniz, vaktiniz varsa marinasyon süresini uzatabilirsiniz.
  • Tavuklar marine olurken bulguru hazırlayın. Bir küçük tencereye yağ ve ince ince doğranmış soğanları alın. Soğanlar hafif yumuşayana kadar pişirin.
  • Ardından salça ve bulguru ilave ederek kavurma işlemine devam edin. 2-3 dakika daha bu şekilde kavurduktan sonra üzerine 2 çay bardağı su ilave ederek kapağını kapatın ve pişmeye bırakın.
  • Bulgurlar suyunu tamamen çekince ocağın altını kapatın ve demlenmeye bırakın.
  • O sırada tavukları da pişirin. Bir tavaya sıvı yağ ya da 1 yemek kaşığı tereyağı alın. Yağ hafif kızdıktan sonra tavuklarınızı atarak soteleyin. Ardından ocaktan alın.
  • Bulgur demlendiğinde bir tabağa alın. Üzerine tavukları da ilave ederek servis edin. Afiyetler olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025