Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Bulgurlu Pirpirim Tarifi

Bulgurlu Pirpirim

Bulgurlu Pirpirim Tarifi

Bulgurlu Pirpirim tarifi: Bulgurlu Pirpirim için gerekli malzemeler nelerdir? Bulgurlu Pirpirim nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Bulgurlu Pirpirim yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1,5 demet semizotu
  • 1 adet havuç
  • 1/2 adet limon
  • 1 adet soğan
  • 1 çay bardağı pilavlık bulgur
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası

Bulgurlu Pirpirim tarifi nasıl yapılır?

  • Semizotlarını güzelce yıkayın. Kök kısımlarını kesin. Semizotlarını saplarıyla beraber iri bir şekilde doğrayın.
  • Soğanları ince ince doğrayın. Havuçları da uzun ve ince bir şekilde doğrayın.
  • Bir tencerenin içersine zeytinyağını ve soğanı aktarın. Kavurmaya başladıktan birkaç dakika sonra havuçları ilave edin.
  • Onlarda hafif sotelenince bulgur ve salçayı ekleyin. 5 dakika daha bu şekilde kavurduktan sonra doğranmış semizotunu, yarım limonun suyunu ve tuzu ilave edip güzelce karıştırın. 1 su bardağı kadar su ilave edin.
  • Tencerenin kapağını kapatarak pişmeye bırakın. Bulgurlar iyice şişip semizotları da pişince ocaktan alıp servis edin. Afiyetler olsun.

Bulgurlu Pirpirim tarifinin püf noktası nedir?

Tarifteki pişirme sırasını bire bir şekilde uygulayın. Ekşi ve zeytinyağını miktarını damak zevkinize göre farklılaştırabilirsiniz. Semizotlarının tamamını tencereye birden koymayın. Azar azar ilave etmeye özen gösterin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025