Bulgurlu Pazı Borani Tarifi
Bulgurlu Pazı Borani tarifi: Bulgurlu Pazı Borani için gerekli malzemeler nelerdir? Bulgurlu Pazı Borani nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Bulgurlu Pazı Borani yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Borani çin:
- 2 yemek kaşığı  sıvı yağ
- 1 adet  taze soğan
- 1 demet  pazı
- 2 yemek kaşığı  bulgur
- 2 su bardağı  su
- 1 tutam  tuz
- 1 tutam  karabiber
- 1 diş  sarımsak
- 5 yemek kaşığı  süzme yoğurt
Üzeri için:
- 1 yemek kaşığı  sıvı yağ
- 1 tutam  kırmızı toz biber
- 1 tutam  pul biber
Bulgurlu Pazı Borani tarifi nasıl yapılır?
- Sıvı yağda küçük doğranmış soğan sotelenir. Yıkanıp doğranmış pazılar eklenip biraz daha kavrulur.
- Tuz,karabiber ve su ilave edilip karıştırıldıktan sonra yıkanıp süzülmüş bulgur eklenir.
- Kaynayınca kısık ateşte kapağı kapalı şekilde suyunu çekene kadar pişirilir ve soğumaya bırakılır.
- Soğuyunca içine rendelenmiş sarımsak ve süzme yoğurt katılıp karıştırılır ve tabağa alınır.
- Üzeri için gereken sıvı yağda toz biber ve pul biber kızdırılıp üzerine gezdirilir. Afiyet olsun.