Bulgurlu Patlıcan Yemeği Tarifi
Bulgurlu Patlıcan Yemeği tarifi: Bulgurlu Patlıcan Yemeği için gerekli malzemeler nelerdir? Bulgurlu Patlıcan Yemeği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 porsiyon
Bulgurlu Patlıcan Yemeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet yeşil sivri biber
- 3 diş sarımsak
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 2 adet kemer patlıcan
- 1 adet domates
- 1/4 adet limonun suyu
- 1 çay bardağı başbaşı bulgur
- 1,5 çay bardağı sıcak su
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1/2 tatlı kaşığı şeker
Bulgurlu Patlıcan Yemeği tarifi nasıl yapılır?
- Küçük küpler halinde doğradığınız soğan, ince dilimlenmiş sarımsak ve yeşil biberlerle zeytinyağının yarısını tencereye ekleyerek pişirmeye başlayın. Kısık-orta ateşte yavaş yavaş pişirin.
- Soğanlar güzelce yumuşadıktan sonra uzunlamasına dörde bölüp doğradığınız patlıcanları ekleyip pişirmeye devam edin. Patlıcanlar hafifçe yumuşamaya başlayınca ocağı orta-yüksek ateşe alın, kalan zeytinyağını ekleyerek ve sürekli karıştırarak pişirmeye devam edin.
- Domatesi rendeleyerek veya küp küp doğrayarak üzerine ilave edin ve karıştırın.
- Limonun suyunu sıktıktan sonra tekrar kısık-orta ateşe alın.
- Üzerine bulguru ilave edin.
- Son olarak suyu, baharatları ve şekerini de ilave ettikten sonra kapağını kapatın ve 20 dakika kadar da kısık ateşte bu şekilde pişmeye bırakın.
- Ocaktan aldıktan sonra 20 dakika kadar demlenmesi için dinlendirin. Servis etmeden önce hafifçe karıştırın ardından servis tabaklarına alın. Afiyet olsun!