Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Bulgurlu Nuraniye Tarifi

Bulgurlu Nuraniye

Bulgurlu Nuraniye Tarifi

Bulgurlu Nuraniye tarifi: Bulgurlu Nuraniye için gerekli malzemeler nelerdir? Bulgurlu Nuraniye nasıl yapılır?

Tarifi oylar mısınız?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Bulgurlu Nuraniye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Meze İçin:

  • 2 adet kabak
  • 4 adet taze soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı ince bulgur
  • 3 tepeleme yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 3 tepeleme yemek kaşığı yoğurt
  • 1/4 adet limon suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1/2 demet dereotu

Üzeri İçin:

  • 2 yemek kaşığı ceviz
  • 2 yemek kaşığı nar
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Bulgurlu Nuraniye tarifi nasıl yapılır?

  • Kabakları rendeleyin ve hafifçe tuzlayıp beş dakika süzgeçte dinlendirin.
  • Kabaklar süzülürken tüm yeşillikleri ince ince doğrayın.
  • Derin bir tava ya da ufak bir tencereye zeytinyağını koyun ve orta ateşte ısıtın.
  • Kabakları elinizle sıkıp tavaya alın, üstlerine taze soğan ve sarımsakları ekleyip bir iki dakika kavurun.
  • Bulgurları da ekleyip ocaktan alın ve beş dakika kadar demlenmeye bırakın.
  • Başka bir kabın içinde yoğurtları, limon suyunu, maydanozları ve dereotunu harmanlayın.
  • Bulgurlar yumuşayıp karışım da hafif ılınınca, sosla harmanlayın ve serin olarak servis edin.
  • Servis ederken üzerine dövülmüş ceviz, nar taneleri ve zeytinyağı gezdirebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Bulgurlu Nuraniye ile ilgili yorum yap




Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri - 2021