Bulgurlu Nuraniye Tarifi
Bulgurlu Nuraniye tarifi: Bulgurlu Nuraniye için gerekli malzemeler nelerdir? Bulgurlu Nuraniye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 dakika
Bulgurlu Nuraniye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Meze İçin:
- 2 adet kabak
- 4 adet taze soğan
- 3 diş sarımsak
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 yemek kaşığı ince bulgur
- 3 tepeleme yemek kaşığı süzme yoğurt
- 3 tepeleme yemek kaşığı yoğurt
- 1/4 adet limon suyu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1/2 demet maydanoz
- 1/2 demet dereotu
Üzeri İçin:
- 2 yemek kaşığı ceviz
- 2 yemek kaşığı nar
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Bulgurlu Nuraniye tarifi nasıl yapılır?
- Kabakları rendeleyin ve hafifçe tuzlayıp beş dakika süzgeçte dinlendirin.
- Kabaklar süzülürken tüm yeşillikleri ince ince doğrayın.
- Derin bir tava ya da ufak bir tencereye zeytinyağını koyun ve orta ateşte ısıtın.
- Kabakları elinizle sıkıp tavaya alın, üstlerine taze soğan ve sarımsakları ekleyip bir iki dakika kavurun.
- Bulgurları da ekleyip ocaktan alın ve beş dakika kadar demlenmeye bırakın.
- Başka bir kabın içinde yoğurtları, limon suyunu, maydanozları ve dereotunu harmanlayın.
- Bulgurlar yumuşayıp karışım da hafif ılınınca, sosla harmanlayın ve serin olarak servis edin.
- Servis ederken üzerine dövülmüş ceviz, nar taneleri ve zeytinyağı gezdirebilirsiniz. Afiyet olsun.