Bulgur ve Şehriyeli Meze Tarifi
Bulgur ve Şehriyeli Meze tarifi: Bulgur ve Şehriyeli Meze için gerekli malzemeler nelerdir? Bulgur ve Şehriyeli Meze nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 porsiyon
Bulgur ve Şehriyeli Meze yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı arpa şehriye
- 2 su bardağı iri bulgur
- 1 fincan sıvı yağ
- 1 büyük su bardağı yoğurt
- 1 çorba kaşığı mayonez
- 1 çimdik tuz
- 4 su bardağı sıcak su
Bulgur ve Şehriyeli Meze tarifi nasıl yapılır?
- Önce tenceremize sıvı yağı alıp arpa şehriyeyi rengi dönene kadar kavuruyoruz.
- Arpa şehriyeyi kavurduktan sonra bulguru ekleyip bir iki kere karıştırıp sıcak suyu ekliyoruz.
- Arpa şehriyeler pişerken başka bir kaba yoğurt, mayonez biraz su, tuz isteğe göre sarımsak ekleyip karıştırıyoruz.
- Tencereyi kontrol ediyoruz, pişmişse altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz. Soğuduktan sonra yoğurtlu karışımla birleştiriyoruz isteğe göre dereotu da ekleyebilirsiniz, afiyet olsun.
Bulgur ve Şehriyeli Meze tarifinin püf noktası nedir?
Arpa şehriyeyle bulguru vakit varsa pişirdikten sonra 10 dakika demlenmeye bırakın.