Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Bulgur Püresi Tarifi

Bulgur Püresi

Bulgur Püresi Tarifi

Bulgur Püresi tarifi: Bulgur Püresi için gerekli malzemeler nelerdir? Bulgur Püresi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Bulgur Püresi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 kahve fincanı bulgur
  • 6 kahve fincanı kaynar su

Bulgur Püresi tarifi nasıl yapılır?

  • Bulguru güzelce yıkayın ve üstüne çıkacak kadar kaynar su döküp, yaklaşık 3-4 saat boyunca bekletin.
  • Ardından bulguru süzün ve bir tencereye alın. Üstüne 6 türk kahvesi fincanı kaynar suyu dökün ve ocağın altını açıp yaklaşık 30 dakika boyunca ara ara karıştırarak pişmeye bırakın.
  • Bulgur piştikten sonra boza kıvamında olacak, el blenderı yardımıyla püre haline getirin ve ister bu şekilde isterseniz de yoğurtla karıştırarak bebeğinize servis edin.
  • Bebeğinize hazırlayacağınız çorbalarda da bulgur püresini kullanabilirsiniz.

Bulgur Püresi tarifinin püf noktası nedir?

Bulgur içerisindeki glutenden dolayı sadece 8 ayını doldurmuş bebeklere önerilmektedir. Bebeklerinize her yeni lezzeti denettiğinizde üç gün boyunca takip etmeyi ve alerjik reaksiyon verip vermediğini gözlemlemeyi unutmayın. İlk denemeler için çay kaşığıyla ve az miktarlarda tattırın. Bebekler için birincil besin kaynağı anne sütüdür, katı gıdaya doktorunuzun önerdiği miktarlarda başlamayı ihmal etmeyin.

Bulgur Püresi tarifi için servis önerisi

Bulgur püresinin fazlasını cam kavanoza koyarak yaklaşık 2 gün boyunca buzdolabında da saklayabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025