Bulgur Pilavı Tarifi
Bulgur Pilavı tarifi: Bulgur Pilavı için gerekli malzemeler nelerdir? Bulgur Pilavı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Bulgur Pilavı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 adet kuru soğan (yemeklik doğranmış)
- 1 diş sarımsak
- 2 adet yeşil biber (doğranmış)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1/2 yemek kaşığı biber salçası
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 2 adet domates (rendelenmiş)
- 4 su bardağı su
Bulgur Pilavı tarifi nasıl yapılır?
- Birer yemek kaşığı tereyağı ve zeytinyağını bir pilav tenceresinde kızdırın. Üzerine soğanları ilave edin.
- 2 adet yemeklik doğranmış kuru soğanı da tencereye ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun. 1 adet ezilmiş sarımsak ve 2 adet doğranmış yeşil biberi de ekleyin ve kavurun.
- 1 yemek kaşığı domates salçası ve yarım yemek kaşığı biber salçasını da ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
- Sonra 2 su bardağı pilavlık bulguru ekleyin.
- Baharat olarak 1'er çay kaşığı tuz, karabiber, pul biber ve 1 tatlı kaşığı kekik ilave edin.
- 2 adet rendelenmiş domatesi ilave edin.
- 4 su bardağı su ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatıp pişmeye bırakın.
- Bulgurlar göz göz olup suyunu çektiğinde ocağın altını kapatın.
- Pilavınızın altını kapatın ve dinlenmeye bırakın.
- Bulgur pilavınız hazır, afiyet olsun!
Bulgur Pilavı tarifinin püf noktası nedir?
Suyunu eklediğiniz pilavı, kısık ateşte 10-12 dakika kadar pişirmeniz yeterli olacaktır ancak bulgurun cinsine göre kullandığınız su miktarı ve pişirme süresini azaltıp arttırabilirsiniz.