Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Bulgur Pilavı Tarifi

Bulgur Pilavı

Bulgur Pilavı Tarifi

Bulgur Pilavı tarifi: Bulgur Pilavı için gerekli malzemeler nelerdir? Bulgur Pilavı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Bulgur Pilavı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet kuru soğan (yemeklik doğranmış)
  • 1 diş sarımsak
  • 2 adet yeşil biber (doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1/2 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 2 adet domates (rendelenmiş)
  • 4 su bardağı su

Bulgur Pilavı tarifi nasıl yapılır?

  • Birer yemek kaşığı tereyağı ve zeytinyağını bir pilav tenceresinde kızdırın. Üzerine soğanları ilave edin.
  • 2 adet yemeklik doğranmış kuru soğanı da tencereye ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun. 1 adet ezilmiş sarımsak ve 2 adet doğranmış yeşil biberi de ekleyin ve kavurun.
  • 1 yemek kaşığı domates salçası ve yarım yemek kaşığı biber salçasını da ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
  • Sonra 2 su bardağı pilavlık bulguru ekleyin.
  • Baharat olarak 1'er çay kaşığı tuz, karabiber, pul biber ve 1 tatlı kaşığı kekik ilave edin.
  • 2 adet rendelenmiş domatesi ilave edin.
  • 4 su bardağı su ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatıp pişmeye bırakın.
  • Bulgurlar göz göz olup suyunu çektiğinde ocağın altını kapatın.
  • Pilavınızın altını kapatın ve dinlenmeye bırakın.
  • Bulgur pilavınız hazır, afiyet olsun!

Bulgur Pilavı tarifinin püf noktası nedir?

Suyunu eklediğiniz pilavı, kısık ateşte 10-12 dakika kadar pişirmeniz yeterli olacaktır ancak bulgurun cinsine göre kullandığınız su miktarı ve pişirme süresini azaltıp arttırabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025