Bulgur Pilavı Tarifi
Bulgur Pilavı tarifi: Bulgur Pilavı için gerekli malzemeler nelerdir? Bulgur Pilavı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 porsiyon
Bulgur Pilavı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 su bardağı bulgur
- 2 adet domates
- 2 adet kapya biber
- 5 adet yeşil biber
- 1 adet taze soğan
- 2 yemek kaşığı salça
- 4 su bardağı sıcak su
- 1/2 yemek kaşığı tuz
- 1/2 yemek kaşığı nane
- 1/2 yemek kaşığı pul biber
Bulgur Pilavı tarifi nasıl yapılır?
- Sıvıyağda soğanlar kavrulur.
- Kapya biber ve yeşil biber jülyen kesilip 5 dakika pişirilir.
- Salça ekleyip kokusu çıkana kadar kavrulur.
- Küp küp kesilen kabuğu soyulan domatesler eklenir.
- Yıkadığımız bulgurlar tencereye eklenip karıştırılır.
- İsteğe göre baharatlar eklenir. Ben nane, tuz, pul biber kullandım.
- Sonra bulgurun suyu dökülür.
- Bulgur suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirilir.
- Piştikten sonra kağıt havlu serilerek demlenmeye bırakılır. Afiyet olsun.
Bulgur Pilavı tarifinin püf noktası nedir?
1 su bardağı bulgura; 2 su bardağı su yeterlidir.