Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Bulgur Pilavı Tarifi

Bulgur Pilavı

Bulgur Pilavı Tarifi

Bulgur Pilavı tarifi: Bulgur Pilavı için gerekli malzemeler nelerdir? Bulgur Pilavı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Bulgur Pilavı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 su bardağı bulgur
  • 2 adet domates
  • 2 adet kapya biber
  • 5 adet yeşil biber
  • 1 adet taze soğan
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 4 su bardağı sıcak su
  • 1/2 yemek kaşığı tuz
  • 1/2 yemek kaşığı nane
  • 1/2 yemek kaşığı pul biber

Bulgur Pilavı tarifi nasıl yapılır?

  • Sıvıyağda soğanlar kavrulur.
  • Kapya biber ve yeşil biber jülyen kesilip 5 dakika pişirilir.
  • Salça ekleyip kokusu çıkana kadar kavrulur.
  • Küp küp kesilen kabuğu soyulan domatesler eklenir.
  • Yıkadığımız bulgurlar tencereye eklenip karıştırılır.
  • İsteğe göre baharatlar eklenir. Ben nane, tuz, pul biber kullandım.
  • Sonra bulgurun suyu dökülür.
  • Bulgur suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirilir.
  • Piştikten sonra kağıt havlu serilerek demlenmeye bırakılır. Afiyet olsun.

Bulgur Pilavı tarifinin püf noktası nedir?

1 su bardağı bulgura; 2 su bardağı su yeterlidir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025