Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Bulgur Mantısı Tarifi

Bulgur Mantısı

Bulgur Mantısı Tarifi

Bulgur Mantısı tarifi: Bulgur Mantısı için gerekli malzemeler nelerdir? Bulgur Mantısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Bulgur Mantısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Mantılar İçin:

  • 1 su bardağı köftelik bulgur
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 adet soğan (ince doğranmış)
  • 2 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 250 gram dana kıyma
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 2 çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber

Üzeri İçin:

  • 1 su bardağı çırpılmış yoğurt
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane

Bulgur Mantısı tarifi nasıl yapılır?

  • Derin bir kaseye 1 su bardağı köftelik bulgur ve 1 su bardağı sıcak suyu ekleyin ve streç film ile üzerini kapatıp bulgurlar yumuşayıp şişene kadar 10 dakika kadar bekletin.
  • Şişen bulgurların üzerindeki streç filmi çıkarın ve karıştırın.
  • İnce doğranmış soğan, ezilmiş sarımsak, kıyma, domates salçası, un ve tüm baharatları bulgurun üzerine ekleyin ve iyice yoğurun.
  • Derin bir tencerede suyu kaynatın. Dilerseniz et suyu da kullanabilirsiniz.
  • Yoğurduğunuz bulgurlu karışımdan cevizden biraz küçük parçalar koparın ve yuvarlayın.
  • Kaynamış suyun içerisine atın ve 5 dakika kadar kaynatıp süzgeç yardımıyla tabağa aktarın.
  • Üzerine çırpılmış yoğurt ve kızdırılmış tereyağ ile pul biber, nane karışımını gezdirip servis edin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025