Bulgur Mantısı Tarifi
Bulgur Mantısı tarifi: Bulgur Mantısı için gerekli malzemeler nelerdir? Bulgur Mantısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Bulgur Mantısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Mantılar İçin:
- 1 su bardağı köftelik bulgur
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 adet soğan (ince doğranmış)
- 2 diş sarımsak (ezilmiş)
- 250 gram dana kıyma
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 3 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı yenibahar
- 2 çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
Üzeri İçin:
- 1 su bardağı çırpılmış yoğurt
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
Bulgur Mantısı tarifi nasıl yapılır?
- Derin bir kaseye 1 su bardağı köftelik bulgur ve 1 su bardağı sıcak suyu ekleyin ve streç film ile üzerini kapatıp bulgurlar yumuşayıp şişene kadar 10 dakika kadar bekletin.
- Şişen bulgurların üzerindeki streç filmi çıkarın ve karıştırın.
- İnce doğranmış soğan, ezilmiş sarımsak, kıyma, domates salçası, un ve tüm baharatları bulgurun üzerine ekleyin ve iyice yoğurun.
- Derin bir tencerede suyu kaynatın. Dilerseniz et suyu da kullanabilirsiniz.
- Yoğurduğunuz bulgurlu karışımdan cevizden biraz küçük parçalar koparın ve yuvarlayın.
- Kaynamış suyun içerisine atın ve 5 dakika kadar kaynatıp süzgeç yardımıyla tabağa aktarın.
- Üzerine çırpılmış yoğurt ve kızdırılmış tereyağ ile pul biber, nane karışımını gezdirip servis edin.