Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Bulgur Köftesi Tarifi

Bulgur Köftesi

Bulgur Köftesi Tarifi

Bulgur Köftesi tarifi: Bulgur Köftesi için gerekli malzemeler nelerdir? Bulgur Köftesi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Bulgur Köftesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Köfte İçin:

  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1/2 su bardağı un
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası

Yatak Kısmı İçin:

  • 3 adet patlıcan
  • 5 adet kapya biber
  • 3 yemek kaşığı yoğurt

Üzeri İçin:

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1/4 demet dereotu
  • 1/4 demet maydanoz

Bulgur Köftesi tarifi nasıl yapılır?

  • İnce bulguru derin bir kaba alarak üzerini bir parmak geçecek kadar kaynar su ekleyin. Kabı bir kapakla örterek 20 dakika kadar suyu çekmesini bekleyin.
  • Bulgurlar suyu çektikten sonra sarımsağı rendeleyin, baharatları ve unu ekleyin, salçalarla karıştırın. Zeytinyağını da üzerinde gezdirdikten sonra bulgurlu karışımı yoğurmaya başlayın.
  • Yoğurduğunuz karışımı köfte haline getirirken iki elinizi de hafifçe unlayın. Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp unlayarak elinizde yuvarlayın. Köfteleri koyduğunuz tabağı da hafifçe unlamayı unutmayın.
  • Bu esnada patlıcan ve kapya biberi közleyip bir kenarda soğumaya bırakın. Bu ürünleri konserve haliyle kullanacaksanız, servis edeceğiniz tabağa almanız yeterli.
  • Bir tencerede su kaynatarak köftelerden 5-6 tanesini içine atın. 1-2 dakika kadar tencerede tutup köfteleri geri alın. Bu işlemi yemek istediğiniz sayıda köfte için yapın.
  • Son olarak köz patlıcan ve kapya bibere çırpılmış yoğurt ekleyin. Bulgur köftelerini de bu katın üzerine koyun.
  • Bir kapta salça ve yağı eritip köftelere sos olarak dökün. İncecik kıyılmış maydanoz ve dereotuyla tabağınızı süsleyin. Afiyet olsun.

Bulgur Köftesi tarifinin püf noktası nedir?

Bulgur köfteleri, yemek istediğiniz miktardan fazla gelirse haşlamaya gerek duymadan bir gün daha bekletebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025