Bulamaç Tarifi
Bulamaç tarifi: Bulamaç için gerekli malzemeler nelerdir? Bulamaç nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 porsiyon
Bulamaç yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet bütün tavuk
- 3-4 yemek kaşığı un
- 1 adet havuç
- 1 adet soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı karabiber
Bulamaç tarifi nasıl yapılır?
- Tavuğu yıkayıp tencereye alıyoruz. Üzerine geçecek kadar su dolduruyoruz. Doğradığımız havucu, soğanı ve sarımsakları ekleyip 40 dakika haşlıyoruz. Tavuk iyice pişince ayrı bir kaba alıyoruz.
- Tavuğun suyunu süzdükten sonra soğumaya bırakıyoruz. Unu tavaya alıyoruz. Orta ateşte kavurmaya başlıyoruz. Rengi dönene kadar kavuruyoruz. Soğuyan tavuk suyundan azar azar ilave ediyoruz
- Hızlı hızlı karıştırıp beşamel sos kıvamında bir sos olana kadar tavuk suyundan koymaya devam ediyoruz. Karabiberini ilave ettikten sonra altını iyice kısıyoruz.
- Sosu tavuğun üzerine dökerek servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Bulamaç tarifinin püf noktası nedir?
Tavuğu daha kısa sürede haşlama isterseniz düdüklü tencere kullanabilirsiniz. Tavuğun suyunu mutlaka soğutun. Çünkü un sıcak olacak, suyun soğuk olması gerekir. Karabiber sosa çok yakışıyor.