Bükme Çörekler Tarifi
Bükme Çörekler tarifi: Bükme Çörekler için gerekli malzemeler nelerdir? Bükme Çörekler nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 büyük tepsi
Bükme Çörekler yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru İçin:
- 1 su bardağı ılık süt
- 1/2 su bardağı ılık su
- 100 gram tereyağı
- 1 paket instant maya
- 2 adet yumurta (1 akı üzerine)
- 1/2 su bardağı şeker
- 5 su bardağı un (aldığı Kadar)
İçi İçin:
- 1/2 su bardağı ceviz içi (iri parçalanmış)
- 1 kavanoz çikolata kreması
Bükme Çörekler tarifi nasıl yapılır?
- Yarım su bardağı ılık suya 1 paket maya ve 1 yemek kaşığı şekeri ekleyip karıştırın. 5 dakika maya aktifleşip kabarsın.
- O sırada yoğurma kabına sütü, oda sıcaklığındaki tereyağı, yumurtaları kalan şekeri ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. 1 saate yakın mayalandırın.
- Daha sonra hamuru 4 bezeye bölün, 1 bezeyi dikdörtgen şeklinde açın.
- Üzerine çikolatayı sürün (kolay sürülmesi için çikolata kutusunu ılık suya koyun), fındık kırıntılarını serpin aynı şekilde 1 dikdörtgen daha açıp üzerine kapatın.
- Kenarlarını hafif bastırın. 2 cm'lik şeritler kesin 7-8 defa bükün.
- Kendi etrafında dolayarak sarın.
- Muffin kalıplarına koyun.
- Ayırdığınız yumurta akına bir çimdik tuz atıp çatalla biraz çırpın, muffinlere sürün.
- 180 derece fırında yaklaşık 30 -35 dakika kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıkınca üzerini nemli bezle örtüp dinlendirin.
- Soğumaya yakın üzerilerine pudra şekeri eleyin. Afiyet olsun.
Bükme Çörekler tarifinin püf noktası nedir?
Dilerseniz ceviz yerine fındık da kullanabilirsiniz.