Buharda Somon Tarifi
Buharda Somon tarifi: Buharda Somon için gerekli malzemeler nelerdir? Buharda Somon nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 kişilik
Buharda Somon yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 150 gram somon fileto
- 40 gram havuç
- 50 gram brokoli
- 80 gram karnabahar
- 25 gram taze fasulye
- 40 gram kokteyl domates
- 50 gram bal kabağı
- 20 gram mini pancar
- 40 gram sakız kabak
- 5 gram makro yeşillik
- 10 gram soya filizi
- 20 gram kırmızı pancar
Ponzu sosu için:
- 40 ml. soya sos
- 1 adet orta boy lime
- 1,5 gram taze zencefil
- 1,5 gram meksika biberi
- 0,5 gram tane karabiber
- 8 ml. mısır yağı
Buharda Somon tarifi nasıl yapılır?
- Tüm sebzeleri yıkadıktan sonra küçük parçalar halinde kesin. Sebzeleri buhar sepetine yerleştirin.
- Kaynamakta olan su bulunan tencere üzerine suya değmeyecek şekilde sebzelerle doldurduğunuz sepeti oturtun. Kapağını kapatın.
- Sebzeler, basketin (delikli bambu sepetin) altındaki deliklerden giren buhar ile pişmeye başlasın.
- Sebzeler yumuşamaya başladığında iri parçalar halinde kestiğiniz somon filetoları sebzelerin üzerine yerleştirin. Yaklaşık 5 dakika daha pişirme işlemini sürdürün.
- Ponzu sosu için; soya sos ve mısır yağını küçük bir kapta bir çırpıcı yardımıyla karıştırın. Taze sıkılmış lime suyu, çok ince doğranmış Meksika biber, taze zencefil ve taze çekilmiş tane karabiberle lezzetlendirin.
- Mini körpe yeşilliklerle süslediğiniz buharda somonu hazırladığınız ponzu sosu eşliğinde bekletmeden servis edin.
Buharda Somon tarifinin püf noktası nedir?
Buharda pişecek olan bal kabağı gibi sebzelerin pişme oranlarını damak tadınıza göre ayarlayın.Bol suda yıkayıp iyice temizlediğiniz sebzeleri, eşit büyüklüklerde kesmeye özen gösterin.
Buharda Somon tarifi için servis önerisi
Buharda pişen somonlu sebze sepetini bekletmeden servis edin.