Buhara Pilavı Tarifi
Buhara Pilavı tarifi: Buhara Pilavı için gerekli malzemeler nelerdir? Buhara Pilavı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kişilik
Buhara Pilavı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Pilav için:
- 750 gram kuşbaşı et
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet soğan
- 1 adet rendelenmiş havuç
- 2 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı bezelye
- 3 su bardağı sıcak su
- 2 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı kabuksuz çiğ badem
- 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü
Buhara Pilavı tarifi nasıl yapılır?
- Etleri soteleyelim. Ayrı bir tavada yağı ekleyip soğanı ekleyelim ve soteleyelim. Rendelenmiş havucu da ekleyelim.
- Pirinci, bezelyeyi ve etin yarısını da ekleyelim. Suyunu da ekleyip pişirelim.
- Ayrı bir tavada yağı eritelim, dolmalık fıstığı kavuralım. Kuş üzümünü ve eti de ekleyelip soteleyelim.
- Kelepçeli kek kalıbının en altına fıstıklı kuş üzümlü eti sonrasında pilavı ekleyelim.
- Dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Buhara Pilavı tarifinin püf noktası nedir?
Kuş üzümlerini çok sotelemeyelim, kurumasınlar. Etimiz sertse düdüklüde haşlayıp soteleyelim.