Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Buhara Pilavı Tarifi

Buhara Pilavı

Buhara Pilavı Tarifi

Buhara Pilavı tarifi: Buhara Pilavı için gerekli malzemeler nelerdir? Buhara Pilavı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Buhara Pilavı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Pilav için:

  • 750 gram kuşbaşı et
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet soğan
  • 1 adet rendelenmiş havuç
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı bezelye
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 2 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı kabuksuz çiğ badem
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü

Buhara Pilavı tarifi nasıl yapılır?

  • Etleri soteleyelim. Ayrı bir tavada yağı ekleyip soğanı ekleyelim ve soteleyelim. Rendelenmiş havucu da ekleyelim.
  • Pirinci, bezelyeyi ve etin yarısını da ekleyelim. Suyunu da ekleyip pişirelim.
  • Ayrı bir tavada yağı eritelim, dolmalık fıstığı kavuralım. Kuş üzümünü ve eti de ekleyelip soteleyelim.
  • Kelepçeli kek kalıbının en altına fıstıklı kuş üzümlü eti sonrasında pilavı ekleyelim.
  • Dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Buhara Pilavı tarifinin püf noktası nedir?

Kuş üzümlerini çok sotelemeyelim, kurumasınlar. Etimiz sertse düdüklüde haşlayıp soteleyelim.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025