Buğu Kebabı Tarifi
Buğu Kebabı tarifi: Buğu Kebabı için gerekli malzemeler nelerdir? Buğu Kebabı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Buğu Kebabı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 600 gram dana kuşbaşı eti
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 150 gram arpacık soğan
- 2 adet kapya biber
- 2 adet orta boy patates (küp doğranmış)
- 2 adet havuç (küp doğranmış)
- 2 çay bardağı bezelye
- 2 diş sarımsak (ezilmiş)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için:
- 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
Buğu Kebabı tarifi nasıl yapılır?
- Bir tencere veya düdüklüde etleri mühürleyin ve üzerini geçecek kadar su ekleyip etler yumuşayana kadar pişirin.
- Ayrı bir tencerede sıvı yağ ile birlikte arpacık soğanı kavurun.
- Üzerine kapya biber, patates ve havuçları da koyup kavurmaya devam edin.
- Yumuşayan etleri, bezelyeyi, sarımsağı, tuz ve karabiberi de ekledikten sonra 2 su bardağı et suyunu tencereye aktarın.
- Bu şekilde suyunu yarısına çekene kadar pişirin.
- Pişen kebabı bir fırın kabına aktarın.
- Üzerine beşamel sosu yayıp, rendelenmiş kaşar peyniri de yayın.
- 190 derecede 15 dakika, üzeri kızarana kadar pişirin ve sevdiklerinizle afiyetle tüketin.