Buğu Kebabı Tarifi
Buğu Kebabı tarifi: Buğu Kebabı için gerekli malzemeler nelerdir? Buğu Kebabı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Buğu Kebabı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 600 gram  dana kuşbaşı eti
 - 3 yemek kaşığı  sıvı yağ
 - 150 gram  arpacık soğan
 - 2 adet  kapya biber
 - 2 adet orta boy  patates (küp doğranmış)
 - 2 adet  havuç (küp doğranmış)
 - 2 çay bardağı  bezelye
 - 2 diş  sarımsak (ezilmiş)
 - 1 tatlı kaşığı  tuz
 - 1 çay kaşığı  karabiber
 
Üzeri için:
- 100 gram  rendelenmiş kaşar peyniri
 
Buğu Kebabı tarifi nasıl yapılır?
- Bir tencere veya düdüklüde etleri mühürleyin ve üzerini geçecek kadar su ekleyip etler yumuşayana kadar pişirin.
 - Ayrı bir tencerede sıvı yağ ile birlikte arpacık soğanı kavurun.
 - Üzerine kapya biber, patates ve havuçları da koyup kavurmaya devam edin.
 - Yumuşayan etleri, bezelyeyi, sarımsağı, tuz ve karabiberi de ekledikten sonra 2 su bardağı et suyunu tencereye aktarın.
 - Bu şekilde suyunu yarısına çekene kadar pişirin.
 - Pişen kebabı bir fırın kabına aktarın.
 - Üzerine beşamel sosu yayıp, rendelenmiş kaşar peyniri de yayın.
 - 190 derecede 15 dakika, üzeri kızarana kadar pişirin ve sevdiklerinizle afiyetle tüketin.