Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Buğu Kebabı Tarifi

Buğu Kebabı

Buğu Kebabı Tarifi

Buğu Kebabı tarifi: Buğu Kebabı için gerekli malzemeler nelerdir? Buğu Kebabı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Buğu Kebabı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 600 gram dana kuşbaşı eti
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 150 gram arpacık soğan
  • 2 adet kapya biber
  • 2 adet orta boy patates (küp doğranmış)
  • 2 adet havuç (küp doğranmış)
  • 2 çay bardağı bezelye
  • 2 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Üzeri için:

  • 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri

Buğu Kebabı tarifi nasıl yapılır?

  • Bir tencere veya düdüklüde etleri mühürleyin ve üzerini geçecek kadar su ekleyip etler yumuşayana kadar pişirin.
  • Ayrı bir tencerede sıvı yağ ile birlikte arpacık soğanı kavurun.
  • Üzerine kapya biber, patates ve havuçları da koyup kavurmaya devam edin.
  • Yumuşayan etleri, bezelyeyi, sarımsağı, tuz ve karabiberi de ekledikten sonra 2 su bardağı et suyunu tencereye aktarın.
  • Bu şekilde suyunu yarısına çekene kadar pişirin.
  • Pişen kebabı bir fırın kabına aktarın.
  • Üzerine beşamel sosu yayıp, rendelenmiş kaşar peyniri de yayın.
  • 190 derecede 15 dakika, üzeri kızarana kadar pişirin ve sevdiklerinizle afiyetle tüketin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025