Buğdaylı Yoğurt Çorbası Tarifi
Buğdaylı Yoğurt Çorbası tarifi: Buğdaylı Yoğurt Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Buğdaylı Yoğurt Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kase
Buğdaylı Yoğurt Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Çorbası İçin:
- 1 su bardağı buğday
- 2 litre su
Meyanesi İçin:
- 1 kase yoğurt
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı un
Üzeri İçin:
- 3 yemek kaşığı kuru nane
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı pul biber
Buğdaylı Yoğurt Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Buğdayları gece suda beklettikten sonra 1 litre su ve biraz da tuz ekleyerek buğdayları güzelce haşlayın.
- Meyanesi için; yoğurt, un ve yumurta sarısını bir kapta iyice çırpın.
- Buğdayları haşladığınız sudan azar azar ekleyerek ılıttığınız bu karışımı yavaş yavaş karıştırarak çorba tenceresine ekleyin. Bu, yoğurdun kesilmemesi için dikkat etmeniz gereken püf noktasıdır.
- Bu sırada, çorba gözünüze koyu kıvamlı geliyorsa, biraz daha sıcak su ekleyebilirsiniz. Çorbayı bu şekilde 10 dakika daha kaynatın, daha sonra tuzunu ekleyip ocağın altını kapatın.
- Üzeri için; tereyağı yakmamaya özen göstererek bir sahanda eritin ve üzerine kırmızı biber ve kuru nane ekleyin. Sosunuzu çorbanızın üzerine dökün.
- Dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Buğdaylı Yoğurt Çorbası tarifinin püf noktası nedir?
Yoğurdun kesilmemesi için haşladığınız buğday suyunu yoğurt karışımına azar azar ekleyin ve tencereye ılınmış bir şekilde ilave edin. Eğer nane tadından hoşlanıyorsanız, daha yoğun bir nane tadı için çorbanız pişerken de içine nane atabilirsiniz.