Buğdaylı Soğuk Çorba Tarifi
Buğdaylı Soğuk Çorba tarifi: Buğdaylı Soğuk Çorba için gerekli malzemeler nelerdir? Buğdaylı Soğuk Çorba nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Buğdaylı Soğuk Çorba yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı haşlanmış buğday
- 1 kase yoğurt
- 1 tutam dereotu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 su bardağı soğuk su
Buğdaylı Soğuk Çorba tarifi nasıl yapılır?
- Haşlanmış buğdayınız yoksa, yarım su bardağı buğdayı üstüne çıkacak kadar suyla bir tencereye koyun ve yaklaşık 20 dakika tencerede buğdaylar yumuşayana dek pişirin.
- Ardından suyunu süzün ve bir kenarda soğuması için bekletin.
- Yoğurdu su, tuz ve zeytinyağı ile karıştırarak, yoğun kıvamlı bir ayran elde edin ve ince doğranmış dereotlarını içine karıştırın.
- Ardından haşlanmış soğumuş olan buğdayları da ilave edin, karıştırın ve servis edin. Afiyetler olsun!
Buğdaylı Soğuk Çorba tarifinin püf noktası nedir?
Pratikliği arttırmak için, buğdayları bolca ıslatabilir, bolca haşlayıp, porsiyonlara bölüp, haşlanmış olarak buzlukta saklayabilirsiniz.