Buğdaylı Lorlu Pazı Sarması Tarifi
Buğdaylı Lorlu Pazı Sarması tarifi: Buğdaylı Lorlu Pazı Sarması için gerekli malzemeler nelerdir? Buğdaylı Lorlu Pazı Sarması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Buğdaylı Lorlu Pazı Sarması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 bağ pazı yaprağı
- 1 su bardağı haşlanmış buğday
- 100 gram lor peyniri
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 1/4 demet reyhan
- 1/4 demet dereotu
- 1/4 demet maydanoz
- 1/4 su bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
Domates sosu için:
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 2 adet büyük boy rendelenmiş domates
- 2 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1/2 su bardağı yoğurt
Buğdaylı Lorlu Pazı Sarması tarifi nasıl yapılır?
- Pazı yapraklarını sıcak suda, kısa sürede haşlayıp sert sap kısımlarını keskin bir bıçak yardımıyla alın. İç harcını hazırlamak için; kuru soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Ayıklanmış dereotu, maydanoz ve reyhan yapraklarını incecik kıyın.
- Zeytinyağının yarısını tavada kızdırın. Kuru soğanları hafif bir renk alana kadar soteleyin. Önceden haşlanmış aşurelik buğday, lor peyniri ve ince kıyılmış yeşilliklerle harmanlayın. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
- Sert kısımları alınmış pazı yapraklarına hazırladığınız iç harçtan birer yemek kaşığı kadar ilave edip tek tek sarın. Hazırladığınız pazı sarmalarını tencereye tek tek dizin. Sarmaların seviyesine gelecek kadar sıcak su, kalan zeytinyağı ve tuz ilave edip kısık ateşte, kapağı kapalı tencerede pişirin.
- Domates sosu için; kuru soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Sarımsakları ince ince dilimleyin. Zeytinyağını tavada kızdırıp doğranmış soğan ve sarımsakları hafif bir renk alana kadar soteleyin. Rendelenmiş domatesleri ekleyip kısık ateşte, suyunu çekene kadar pişirin.
- Kısık ateşte pişip kıvam alan pazı sarmalarını servis tabaklarına alın. Üzerlerine hazırladığınız domates sostan gezdirip arzuya göre yoğurt eşliğinde sevdiklerinizle paylaşın.
Buğdaylı Lorlu Pazı Sarması tarifinin püf noktası nedir?
Aşurelik buğdayı bir gece önceden suda bekletip haşladıktan sonra kullanmaya dikkat edin.