Buğdaylı Kabak Yemeği Tarifi
Buğdaylı Kabak Yemeği tarifi: Buğdaylı Kabak Yemeği için gerekli malzemeler nelerdir? Buğdaylı Kabak Yemeği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Buğdaylı Kabak Yemeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 4 dal taze soğan
- 2 adet havuç
- 1 adet kırmızı biber
- 2 adet kabak
- 4 yemek kaşığı haşlanmış buğday
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 adet limonun suyu (üzeri için)
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı (üzeri için)
Buğdaylı Kabak Yemeği tarifi nasıl yapılır?
- Isınan geniş bir tencerede zeytinyağında sırasıyla taze soğan, havuç, kırmızı biber ve kabak sotelenir.
- Tuz, karabiber ve gerekirse su eklenir.
- Tencere kapağı kapatılmadan sebzeler yumuşayınca donmuş buğday ilave edilir.
- Dikkatli karıştırılarak buğdayın çözünmesi sağlanır.
- Ilınınca servis tabağına alınır. Limon ve zeytinyağı ilavesiyle servis edilir. Afiyet olsun.
Buğdaylı Kabak Yemeği tarifinin püf noktası nedir?
Piştikten sonra isteğe bağlı haşlanmış mercimek, karabuğday veya buğday ekliyoruz. Kabakların renginin yemyeşil kalması için haşladığınız ürünleri donmuş olarak ekleyin.